úterý 11. dubna 2017

Jak řezat katalpu nana

U některých mladých rostlin je to docela běžná . Přesazení katalpy v listopadu - prosinci? Po takovém řezu bude katalpa jako zelená koule. Zdroj: diskuze Pestovani katalpy. Velké varianty katalpy lze koupit asi za 2Kč.


Jak řezat katalpu nana

Odborníci doporučují stromy řezat na jaře před rašením. Nana má ovšem jednu nevýhodu. Pokud máte menší zahradu, tak můžete sáhnout po zakrslém kultivaru katalpy trubačovité – Nana.


Doporučuje se strom řezat na jaře před vyrašením. Inak ktory strom ma malo listov? Stín nám vytvoří v zahradě mnohý druh stromu, katalpa však patří mezi dřeviny,. A pozor, při případném řezu nesmíme odstranit více jak třetinu koruny naráz.


Katalpa je ovela vacsi strom ako visna. Listy jsou velké, srdčité, světle zelené. Koruna je kulovitá, kompaktní. Na příčném řezu napadeného vý- honu nebo větve lze.


Zvláštní skupinou jsou stromy, které v předjaří řežeme tzv. Catalpa) nebo méně známé pavlovnie (Paulownia). Velmi tolerantní k řezu Zima: Zimovzdorná, . Má niekto skúsenosť s katalpou ? Ja by som chcela konkretne katalpu nana a mám rôzne info z netu, raz píšu, že listy opadávajú, raz že . Unikátní zakrslá katalpa s velkými dekorativními listy a pravidelnou kulovitou korunou. Jak řezat mladé ovocné stromy? OBI Living Garden katalpa zakrslá (Catalpa bungei) je opadavá listnatá dřevina.


Charakteristické jsou pro ni velké, jasně zelené listy a koruna ve tvaru koule. Nie je vhodné ju rezať ani tvarovať, lepšie je drevinu nechať rásť v pôvodnom tvare. Zatímco javor či katalpu můžeme řezat za bezmrazého počasí již v lednu, trnovník akát řežeme. Stejná kejda se používá jako krmiva (přibližně litrů na strom), řezání katalpy by se . Pokud jsou správné a včasné řezání katalpy , výhonky začínají růst mnohem . Roční přírůstky 5- 15 . Tvoří kompaktní, kulovitou korunu a dorůstá výšky do m. Protože se jedná o velmi pomalu rostoucí strom, měl by být řez vždy proveden .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky