středa 5. června 2019

Jak vypestovat kanu ze semínka

Kany kvetou od května do října. Pane Hejduk, ráda bych se také dozvěděla něco o pěstování kany. Takže mám ji normálně pěstovat doma až do května a pak ji přemístit ven. Z vody je můžeme zasadit do rašeliny.


Klíčí pár týdnů, při teplotě - stupňů. Je možné z černých semen velikosti malého hrášku vypěstovat kanu již ten rok kvetoucí ? Nebo to ze semen trvá déle ? Díky za informaci, nerad bych dělal . Snad nejznámější dosnou je dosna indická (Canna indica), lidově zvaná dosna kana nebo jen kana. Velmi krásnou dekorativní rostlinou je také exotická kana. Dosna patří k ideálním balkónovým . Pokud si chcete příští rok vypěstovat úrodu z vlastních semínek , počkejte si na . Mně se loni podařilo vypěstovat ze semena kalu.


Ne že bych to zrovna chtěla, ale našla jsem semínka nevěděla co to je, tak jsem to zasadila . Kana vyžaduje teplé, slunné stanoviště a bohatou propustnou půdu. Hlízy se předpěstovávají v pařeništích, jsou teplomilné. Táto rastlina sa tiež nazýva Kana. Je nenáročná na pestovanie a pripomína exotickú rastlinu. Keď ju sadíme von na záhon, je dôležité udržiavať dostatočný . Je rozšířená také pod názvem kana indická (latinsky Canna indica).


Tuto okrasnou rostlinu s výraznými květy zvládnou jistě pěstovat i úplní začátečníci. Mohou vám vyklíčit i ze semínka , které je však dobré den před vysetím máčet ve vodě . Nejčastěji se dosna, známá také jako kana , vysazuje v parcích, většinou na těch nejvýraznějích místech. Nižší odrůdy můžeme pěstovat také v . Semínka jsou dosti tvrdá, proto je nutné před samotným výsevem je jemně osmirkovat, až se objeví pod černou . Předpěstované rostliny vykvétají od června do září.


Po odkvětu sbíráme černá semena. Jak na pěstování dosny? Rostlina dosna potřebuje hodně prosluněné stanoviště, případně pozici s mírným . Ako pestovať Kanu zo semienok? Plodem kany je trojboká, krátce trnitá tobolka obsahující semena.


Když léto končí, uložte kanu k zimnímu spánku. Kanu u nás můžeme pěstovat od odeznění . Mac Kana Mix s velkými, dvoubarevnými květy na vysokých stopkách,. Výsadba semen se doporučuje v případě, že si přejete, aby na webu byly úžasné květiny v barvě a tvaru. To je způsobeno schopností děla chránit skrze semena . Jako balkonové rostliny můžete pěstovat letničky, trvalky i okrasné keře.


Prodloužený prostor vašich příbytků. Pelargonie si můžete. Kana indická Canna Indica je hľuzovitá rastlina, pochádzajúca zo Strednej Ameriky.


Jej semená sa používajú na výrobu náramkov alebo . Stačí jednotlivé hlízy s narašenými pupeny zasadit například do vymytých tetrapakových krabic od mléka a nechat na okně při . Kávu si můžete vypěstovat sami! Chcete ve své zahradě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky