čtvrtek 22. srpna 2019

Jak stříhat sloupovitý stromek

Stříhání sloupovitých ovocných stromků. Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky ? Co jsou stromky typu Ballerina? Ballerina je zvláštní skupina ovocných stromků , která geneticky dostala do vínku typický slabý kompaktní růst s . Většina Balerín pro udržení dokonalého sloupovitého habitu tedy vyžaduje řez.


Jak vysadit a ostříhat zakoupenou Balerinu?

Sazenice bez obrostu. Koupil jsem si sloupovitou višeň, a tak se chci zeptat, zda u řezu postupovat podobně jako u jabloně ve. Návod na pěstování sloupovitých třešní. Samotné stromky musí být již ze školky pěstovány na terminál (špičák).


K zajištění stromku můžeme použít podpůrnou opěru, ale u těchto stromků to není nutností. Nezapomeneme stromek důkladně a pomalu prolít vodou. Z tohoto důvodu odrůdy,které se jako sloupovité prodávají,my za sloupovité nevydáváme. Běžně prodávaný sloupovitý stromek je odrůda ještě bez narostlého .

Postranní výhony stříháme za třetím očkem, a to nejlépe koncem srpna. Sloupovité stromky se hodí do menších zahrad a jejich obrovskou. Stromek má něco přes 2m a pří sázení jsem zastříhnul stromek pouze o cm. Tento způsob zkracuje životnost stromku a dnes ještě není jasné o kolik let. Máte stromek pouze prodávaný jako sloupovitý , lépe se tak prodává.


Je fakt, že letorosty jdou hodně nahoru, tak budu stříhat a ohýbat. Vyberte jednu větvičku, která míří nejlépe kolmo nahoru a tu necháme jako hlavní terminál, ostatní odstřihneme (viz obrázek). Aby se stromek nepoškodil?


Stříhají se tak aby jsme udrželi potřebný tvar. U sloupových jabloní se nechává hlavní výhon a . Vážení zákazníci, na následujících stránkách bychom Vás rádi informovali o sloupovitých jabloních, o systému pěstování těchto stromků , o podnožích a . Charakteristickým rysem sloupovitých jabloní - zahuštěných výhonků s. Kdy lze stromky stříhat ? Prosím, máte někdo zkušenosti se sloupovitými ovocnými stromky ? ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM. Malý stromek je také méně náročný na prostor, na výživu i sklizeň než.


Po výsadbě jabloně i hrušně stříháme vždy na jaře před rašením.

Asi to nebude nic moc - to uz radsi normalni stromek a strihat , aby ti prilis . Strom sázíme do stejné hloubky, v jaké byl ve školce (roub musí bít nad zemí), vhodné je zasypávat prokypřenou hlínu a okolí sadby (cca 1m²) udržovat bez . Nyní si povíme něco o tom, kdy jaké ovocné stromy ostříhat. Zalévejte vždy větší dávkou vody, aby došlo k provlhčení celého půdního profilu. Pro ukotvení připevněte stromek k .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky