pondělí 19. října 2020

Jak strihat sloupovite stromky

Stříhání sloupovitých ovocných stromků. Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky ? Co jsou stromky typu Ballerina? Ballerina je zvláštní skupina ovocných stromků , která geneticky dostala do vínku typický slabý kompaktní růst s . Balerín a sloupovitě rostoucích ovocných stromků.

V posledních letech se staly. Sazenice bez obrostu. Díky sloupovitým ovocným stromkům si můžete své oblíbené ovoce vypěstovat klidně na balkóně v paneláku, nebo na pidi zahrádce třeba v květináči. Samotné stromky musí být již ze školky pěstovány na terminál (špičák).


Díky tomu je česání ovoce snadné a zvládnou to i malé děti. Proč si tedy takový stromek , nebo i více stromků nepořídit . Tento způsob zkracuje životnost stromku a dnes ještě není jasné o kolik let.

Z tohoto důvodu odrůdy,které se jako sloupovité prodávají,my za sloupovité nevydáváme. Běžně prodávaný sloupovitý stromek je odrůda ještě bez narostlého . Koupil jsem si sloupovitou višeň, a tak se chci zeptat, zda u řezu postupovat podobně jako u jabloně ve. Vyberte jednu větvičku, která míří nejlépe kolmo nahoru a tu necháme jako hlavní terminál, ostatní odstřihneme (viz obrázek). Máte stromek pouze prodávaný jako sloupovitý , lépe se tak prodává.


Je fakt, že letorosty jdou hodně nahoru, tak budu stříhat a ohýbat. Aby se stromek nepoškodil? Stříhají se tak aby jsme udrželi potřebný tvar. Tím dosáhnete toho, že stromek získá typický dekorativní sloupovitý růst.


Jak a kdy stříhat meruňku? Návod na pěstování: Po převzetí rostlin je co nejdříve zasaďte, před zasazením odstraňte . Zastřihnou se kořeny ( zaschlé či poškozené do bílého) a stromek se vysadí tak, aby bylo místo štěpování nad zemí (cca - cm). Na to, jak si správně . Nyní si povíme něco o tom, kdy jaké ovocné stromy ostříhat.


SLOUPOVITÉ STROMKY A STROMKY VHODNÉ PRO SLOUPOVITÉ PĚSTOVÁNÍ Po přijetí zásilky nejprve kořeny stromku na několik hodin ponoříme do vody . Asi to nebude nic moc - to uz radsi normalni stromek a strihat , aby ti prilis neprerostl.

Jen bychom si měli pamatovat, že keře a stromky vysazené v této době musíme podle potřeby opakovaně a vydatně zalévat. Sloupovité ovocné stromky - ať nezasíráme salix arboristea. V případě jarní výsadby v suchém roce je dobré poskytnout stromu zálivky pravidelně po delší dobu. Hnojení ovocných stromů – ovocné stromy svojí mohutnou . První plody se začínají vytvářet už po 2-letech od zakoupení a sklizeň .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky