čtvrtek 26. listopadu 2020

Jarní postřik na na na švestky proti přezimujícím škůdcům

Kdo starou kůru odstranil škrabkou a poté ji spálil, má proti sobě soupeřů mnohem méně. Plejáda přezimujících škůdců je opravdu bohatá. Zbavíte se také puklice a vrtule švestkové , postřikem ochráníte před červivostí i . Kompletní nabídku jarních i podzimních postřiků proti škůdcům na ovocných . Pokud se vám tedy ošetření . Jarní postřik účinkuje proti tzv.


JARNÍ POSTŘIK - rozhodující zásah proti přezimujícím formám škůdců ,. Přezimující škůdci - viz I. Puchrovistost švestek. Postřiky se však vybírají podle druhu ovocných dřevin a podle typu jejich napadení. A jelikož se škůdci a choroby výborně šíří právě za teplejšího a vlhkého jarního. Po tomto ošetření musíme stromy v průběhu vegetace ošetřovat proti hmyzu, houbám i plísním. Na jaře pak houby prorůstají do nových plodů, které poškozují.


Při vlhčím a chladnějším průběhu jara v rizikových lokalitách (zvláště ve vyšších polohách) nelze vyloučit poškození plodů švestek puchrovitostí švestek. Ošetření proti přezimujícím škůdcům proveďte spolu s fungicidním. Ochrana proti této chorobě je založena na důsledném preventivním postřiku. Ošetření stromů švestek proti puchrovitosti je podobné jako u broskvoní proti kadeřavosti. V současné době dělám jarní postřik proti přezimujícím škůdcům přípravkem na bázi olejů.


V mém případě je to Oleoekol. Je zdůrazním, že je to proti škůdcům , . Letní odrůdy jabloní, Podzimní odrůdy jabloní, Zimní odrůdy jabloní,. S ochranou proti chorobám a škůdcům je třeba začít velmi brzy a to již v předjaří. Horizon), u švestek a rynglí proti pilatkám (Calypso), u peckovin proti obaleči . Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci mer, puklic štítenek. Lze předpokládat, že proti vlnovníkům by mohl být účinný na jaře přípravek.


Většinou v polovině měsíce provádíme první jarní postřik proti přezimujícím škůdcům ,. U ovocných stromů provádíme tři základní postřiky. Následující dva – jarní postřiky už bývají cíleny proti konkrétním škůdcům nebo nemocem. Choroby a škůdci ovlivní výsledek sklizně a proto mnoho pěstitelů považuje. Z chemických postřiků lze doporučit přípravky Karate Zeon SC, Reldan EC nebo. Hálčivec na švestkách (Eriophyes similis) Na listech vytváří ze spodní strany vypouklé hálky.


Ta totiž napadá samičky přezimující pod šupinami pupenů. Tímto postřikem zničíme mšice ještě dříve, než stihnou způsobit větší škody. Tyto mumie jsou zdroj infekce na jaře pro celou nastupující sezónu. C provedeme postřik proti přezimujícím škůdcům případně květopasu.


Calypso 4SC) a pilatce švestkové a žluté na slivoních. Puklice švestková způsobuje největší škody na švestkách. Postřik je současně účinný proti všem přezimujícím vývojovým stádiím i. Insekticidy jsou proti žravému a savému hmyzu, fungicidy proti.


Oleoekol - ovocné dřeviny, réva – na přezimující škůdce , postřik na myší ouško. Proti moniliovému úžehu stříkáme v době květu peckoviny, zejména meruňky, švestky a višně. Postřik působí i proti květopasu jabloňovému na jádrovinách.


Většina jarních přípravků múže být použita do rozkvětu stromů. Proto je nutné provést právě nyní první postřiky proti nim. Plum pox virus-PPV - u broskvoní se projevuje vizuálně hlavně na plodech. Pozdně podzimní , předjarní a jarní ošetření přípravky Champion WP. Ochrana – ošetření proti přezimujícím škůdcům přípravky Oleoekol,.


Takže co se stromů týče, mám to teď pokropit proti padlí a pak až jarní postřik.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky