pondělí 24. května 2021

Jetel bílý plazivý

Zobrazení jetele plazivého. LIDOVÉ NÁZVY: Jatelina bílá , jetel zvrhlý, trojlístek. SBÍRÁME: květ (květní hlávky). Léčivá bylinka i kvalitní pícnina, to je jetel plazivý.


Jetel bílý - plazivý používám do podsevu po kukuřici a krmný sléz - jako protierozní opatření. Nádherně pokrývá povrch půdy, snese přejezd i .

Díky mělkým pohárkům ho mohou opylovat i včely, na rozdíl od jetele lučního, který opyluje jen hmyz s . Významná pícnina pěstovaná obvykle ve směsi s jinými druhy trav a jetelů. Jetel plazivý je charakteristický zejména květy v bílé barvě. Je vhodná pro zakládání lučních a pastevních porostů. Kalich 10žilný, koruna bílá či světle krémová, málokdy rovněž narůžovělá. Plody jsou podlouhlé, nepukavé lusky.


Místa výskytu: Roste na trávnících, loukách . Středně raná, středně vysoká odrůda, přechodného typu mezi botanickou formou giganteum a holandicum.

Lodyhy jsou středně silné. Doba květu: Květen až říjen. Listy: Trojčetné, velmi dlouze řapíkaté, jemně zoubkované s příčnou světlou skvrnou.


PRO DĚTI A MAMINKY Všechny jetely jsou jedlé a výživné pro tělo i duši. Bílý jetel plazivý je hojným plevelem a zahradníci ho v lásce příliš nemají, jedna . Květy bílé až nazelenalé barvy. Odrůda je vhodná do vytrvalých, popřípadě dočasných luk a pastvin. Mezi její přednosti patří rychlý růst a obrůstání po sečích.


Má výraznou kresbu na. Běžná cena ‎: ‎13Kč Naše cena s DPH ( ) ‎: ‎12Kč Naše cena bez DPH ‎: ‎10Kč Pěstování révy vinné: Moderní vinohradnictví books. RARITA - půdopokryvná odrůda jetele okrasného listem.


Trifolium repens Red River - jetel plazivý. Dostupnost: Vyprodáno. Lidově mu nejčastěji říkáme jetel bílý , ale jsou známé i názvy jatel, . Netuším,kde sehnat semínka bílého jetele,ale v trávníku mám jakýsi vytrvalý jetel (počítám,že to bude ten plazivý ) a chtěla bych vědět,zda se dá takhle použít . Amoria repens (L.) C. Nejznámější z mnoha existujících druhů rostoucích takřka všude na zeměkouli, jsou bíle kvetoucí jetel plazivý a jetel luční, jemuž se podle barvy květů říká .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky