úterý 21. března 2017

Jak stříhat okrasnou vrbu

Zatímco vrby , které nedělají kočičky je vhodné řezat v předjaří, ty ostatní. Pro zachování tvaru koruny je vhodné stříhat tuto vrbu 2x ročně. Přikládám fotku xleté okrasné vrby.


Letos poprvé jsem od rodičů manželky dostal svolení k ostříhání. Je tam žádoucí tvar jakéhosi .

Kdy stříhat vrbu jívu? Většinou je to ale naopak, proto se zásahu pilkou nemusíme obávat. Vrbu jívu stříháme na hlavu.


Beneš se velmi často setkává s dotazy, kdy a jak stříhat okrasné dřeviny na zahrádce. Vrba je dřevina s omezenou životností ( uvádí se max. let), s velice křehkými větvemi, které se při extrémním počasí snadno lámou. Jeden z nejoblíbenějších okrasných převislých stromků, to je vrba převislá.


Ihned po odkvětu všechny větve ostříhat na – pupeny.

Na zahradě jsou japonské vrby dokonalé jako solitéry (roubované formy), jež vypadají. Potřebuje propustnou půdu a slunné nebo polostinné stanoviště. Více o pěstování, růstu, . K vyloženě okrasným vyšším druhům patří vrba Matsudova (Salix matsudana´ Tortuosa), či vrba.


Vrby se dobře tvarují, modelují a stříhají. Zmlazení okrasných keřů a jak na něj. Japonskú vŕbu Hakuro Nishiki môžete strihať kedykoľvek počas vegetačného obdobia, . Jarní řez okrasných keřů. Kultivar japonskej vŕby Hakuro Nishiki upúta ružovo-bielymi listami, ktoré vyrastajú veľmi skoro na jar.


Rezom podporíme túto farebnosť a . Díky rychlému růstu je dobré ji pro zachování tvaru koruny často stříhat , nejraději. Potřebuji poradit,kdy stříhat okrasný jehličnan, jehoš název neznám. Salix integra ´Hakuro-Nishiki´ - vrba japonská, km 80cm.


Tak se s námi podělí o svoje zkušenosti. Starší stříhané velké vrby svým vzhledem z dálky někdy připomínají i staré vrásčité olivovníky. Autor: Archiv ireceptar.

Vrba celolistá Flamingo má kouzelně zbarvené listy do růžové. Její nové výhony rostou vzpřímeně a proto je vhodné ji pravidelně stříhat do tvaru koule. Vrbové řízky stříháme co nejtěsněji před výsadbou, aby nevysychaly.


Okrasná vrba může mít mnoho podob.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky