středa 15. července 2020

Jarni postřiky vinné revy

Ošetření vinné révy na jaře. První postřik většinou stačí v dubnu, až začne réva rašit, je vhodné ji opláchnout Ridomilem nebo jiným měďnatým přípravkem. Před rašením révy se každoročně přistupuje k aplikaci sirnatých postřiků proti.


Avšak klasickým přípravkem, po kterém vinař začátkem jara sáhne, . Napadené listy usychají a hnědnou, a zrovna tak později napadené hrozny. Autor: Archiv ireceptar.

Preventivně se aplikuje postřik. Důležitá jsou ošetření těsně před rašením a později. Nechápu, co myslíte tím, aby révy vyháněla letorosty přímo ze země. Může zde někdo napsat alespoň základní postřiky a to postupně měsíc po měsíci, kdy je . Představíme vám nejčastější choroby vinné révy a poradíme vám, jak proti těmto. Pokud prší a je teplo, přidáme další postřiky dokud nezačnou bobule měknout.


Máte krásný vinný sa který Vám napadla plíseň? Při jarní ochraně ovocných stromů je minimální riziko eventuálního zamoření ovoce.

Postřik proti plísni révové. A nezapomeňte také na účinný postřik keřů po sklizni. Kadeřavost ( akarinózu) a plstnatost (erinózu) listů révy vinné způsobují drobní . Klasický preparát na moření česneku a pro jarní ošetření révy , ovoce.


Velmi účinná technologie prvních postřiků je taková, že první provedeme postřik Sulkou , . U takových odrůd je potřeba postřiků výrazně nižší a možná v ročníků bude zdravotní stav slušný i bez ošetření. Máte-li na zahradě či vinici některou z . Sulka - K má také vyníkající účinky pro ošetření dřevin, vinné révy a ovocných. C a postřiku na rostlinu může hnojivo způsobit popálení mladých rostlin. Poznámka: Přezimující škůdci. Po jarním řezu, před rašením.


Akaricidní postřik Omite 5EW Další skupinou škůdců vinné révy jsou na jaře velmi aktivní vlnovníci, hálčivci a svilušky. Tito škůdci způsobují . Vlnovník révový (Colomerus vitis) je roztoč poškozující listy révy vinné sáním. Hmyz vytváří při sání.


Jsou používány jarní preventivní postřiky. Fungicid proti plísni šedé révy vinné , jahodníku, zeleniny tykvovité s.

Kalendářní přehled ochrany ovocných a zeleninových kultur a révy vinné. Já stříkal zatím jen sulkou a. Na révě v okolí jsou již napadeny růže a duby. Oba roky začínaly pro révu poměrně příznivě, nástup jara byl brzký, jarní mrazíky.


A to při jednom postřiku sírou a jedním Cukrovitalem. Víte, kdy je důležité provést postřik révy proti houbovým chorobám? Preparát se může použít při předjarním postřiku na dřevo, a to v podobných . V době maximálního rozkvětu jabloní je vhodné v této sérii postřiků z. U révy vinné ve vývojové fázi 5–listůje vhodné provést první ošetření proti plísni révy a proti padlí révy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky