pátek 24. července 2020

Jírovec madal na sazenice

Technologie, Typ sadby, Velikost, Krček, Cena I. Počet kusů v balíku, Středisko, Poznámka, K dispozici. Klasika, která se nikdy neokouká, lidově nazývaný kaštan koňský. Nenáročný strom, který je hlavně vysazován okolo cest, nebo v parku jako solitéra. Aesculus hippocastanum.


Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená.

Popis: Mohutný opadavý listnatý strom s dlanitými listy, bohatě kvete . Na našem území se jírovec maďal začal pěstovat koncem 16. Ty mají povrch tobolek, které jako všechny jírovce obsahují semena , lysý . Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší.


Strom dorůstající do výšky m, hodí se . Semena dosahují velikosti až cm. Jírovec maďal - Mohutný strom pocházející z Balkánu. Výsadba:podzimPoužití:parky, stromořadí, .

Kaštan - jírovec maďal 20ks sazenice nabízím. Příspěvek od andela úte 10. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu.


Celá rostlina (a nejvíce zřejmě semena ) je jedovatá, hlavní (nebo jedinou?) toxickou látkou v jírovci je saponin escin. Dorůstá do výšky - m. Listy má tmavě zelené a skládají se ze. Jsou však vhodná pro krmení lesní zvěře a proto se asi každý setkal již ve škole se sběrem kaštanů pro zvířata na zimu . Tento strom klíčí hypogeicky, na silném stonkovém článku 1- 1mm dlouhém vyrůstá nad zemí první pár vstřícných dlanitě . Podtitulek: málo významný alergen. Tobolky jsou kulovité, ostnité, semena tmavě hnědá, velká asi cm. J javor babyka 1 jírovec maďal K kalina obecná kalina tušalaj 61.


Květní diagram jírovce maďalu. Plodem je ostnitá tobolka,obsahující – semena – „kaštany“. Hypogeicky klíčící semena mají tlusté, kožovi-.


Jedlé kaštany jsou plody kaštanovníku setého, nikoli semena plodů kaštanu . K léčivým účelům se sbírají květy, v měsících duben a květen, semena a kůra ze silných větví v průběhu září a října. V kůře se nacházejí glykosidy, třísloviny a . Souhlasím se zpracováním osobních údajů pro zasílání .

Doba sběru: hnědá semena zv. Sušení: Suší se na volném vzduchu v suchu, aby . Z jírovce maďalu se v lidovém léčitelství využívají květy, listy, kůra a především lesklá hnědá semena – kaštany, které jsou ukryty v ostnité . Obalované sazenice (↓). Již Turci krmili koně kaštany, první semena jírovce maďalu se dostala do .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky