čtvrtek 13. srpna 2020

Jak vytvořit skalku

Jak vytvořit skalku

Zahrada ve svahu si přímo říká o vybudování skalky , můžete ji však založit i na rovině jako zajímavé zákoutí. Tipy na rostliny najdete i ve videu v . Sousedi budou koukat! Nevíte, co s prázdným rohem zahrady?


Využijte ho pro založení skalky. Tip redakce: jak vyrobit dokonalou patinu. K přirozenému působení skalky přispějí rovněž kameny s patinou. Pěkné, již omšelé kusy můžete . V ideálním případě se může skalka stát na svažitém pozemku i jeho hlavní geometrickou linií.


Jestliže, již jste se pevně rozhodli mít na zahrádce nebo před domem skalku , poradíme vám, jak na to. Jak vyrobit v záhrade skalku. Chcete si Vaši zahradu zkrášlit skalkou ? V tomto videu Vám profesionální.


Jak vytvořit skalku

Podzim je nejlepší čas pro vybudování zahradní skalky. Kameny se přes zimu usadí a na jaře máte své umělecké dílko dokonale připravené k . Navíc není od věci pod budoucí skalkou vytvořit jámu vystlanou fólií, abychom zajistili vláhu odspodu. Jak jsme již zmínili, plevele budou jedním z hlavních nepřátel naší skalky.


Proto je vhodné pozemek před samotnou výsadbou ošetřit nejlépe . I proto ponechte u skalky volný prostor pro její případné další rozšiřování. Pokud si chcete založit skalku , učiňte tak pouze za slunného a . Přinášíme vám návod krok po kroku, jak na to. Ujasněte si, kde přesně chcete skalku mít, s ohledem na to, jaké skalničky se vám . Jistě ten obrázek znáte, možná že máte podobnou situaci na vaší zahrádce: navršený kopeček zeminy či kus . Dnes už si tedy každý zahrádkář může založit vlastní skalku.


Autor: Thinkstockphotos. Nejprve si musíme uvědomit, . Skalničky jsou mimořádně odolné rostlinky, stačí jim škvíra mezi kameny, ale ne ledajaká. Nesmí být ani velká, ani malá, ani moc vlhká, . Možnosti jak si vybudovat skalku jsou téměř neomezené.


Ideální podmínky pro založení skalky má zahrada se svažitým terénem. Názorně vám na videu ukáže, jak si můžete i ve větším květináči či kontejneru založit skalku. Později můžete skalku buďto rozebrat, anebo přestavět na větší a dokonalejší. Promyslete si, kam skalku umístíte a vytrhejte tam plevel.


Dobře si rozmyslete, jak velká by vaše skalka měla být a kde ji chcete mít. Pokud máme na zahradě přírodní skálu, bylo by škoda ji nezačlenit právě do skalky a vytvořit tak naprosto unikátní celek tvořící krásné zátiší a . V nevhodném prostředí působí skalka rušivě a je projevem . Měl jsem chuť udělat něco se . Skalka se vejde i na balkon.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky