úterý 1. června 2021

Jezek krmeni cim

Z jednoho hektaru jetele plazivého lze získat až 1kg medu, proto se řadí mezi. Kalich je 10žilný, koruna bílá nebo světle narůžovělá. Popis Výskyt Obsahové látky.


Užívané části, sběr a zpracování. Léčebné užití a dávkování. Varování Další využití.


Rostliny, které rostou v teplých oblastech, produkují . Slovenský název: Ďatelina plazivá. Kalich 10žilný, koruna bílá či světle krémová, málokdy rovněž narůžovělá. Plody jsou podlouhlé, nepukavé lusky. Místa výskytu: Roste na trávnících, loukách . Středně raná, středně vysoká odrůda, přechodného typu mezi botanickou formou giganteum a holandicum. Lodyhy jsou středně silné.


Doba květu: Květen až říjen. Listy: Trojčetné, velmi dlouze řapíkaté, jemně zoubkované s příčnou světlou skvrnou. PRO DĚTI A MAMINKY Všechny jetely jsou jedlé a výživné pro tělo i duši.


Květy bílé až nazelenalé barvy. Odrůda je vhodná do vytrvalých, popřípadě dočasných luk a pastvin. Mezi její přednosti patří rychlý růst a obrůstání po sečích.


Má výraznou kresbu na. Běžná cena ‎: ‎13Kč Naše cena s DPH ( ) ‎: ‎12Kč Naše cena bez DPH ‎: ‎10Kč Pěstování révy vinné: Moderní vinohradnictví books. RARITA - půdopokryvná odrůda jetele okrasného listem.


Dostupnost: Vyprodáno. Lidově mu nejčastěji říkáme jetel bílý , ale jsou známé i názvy jatel, . Netuším,kde sehnat semínka bílého jetele,ale v trávníku mám jakýsi vytrvalý jetel (počítám,že to bude ten plazivý ) a chtěla bych vědět,zda se dá takhle použít . Trifolium repens Red River - jetel plazivý. Amoria repens (L.) C. Nejznámější z mnoha existujících druhů rostoucích takřka všude na zeměkouli, jsou bíle kvetoucí jetel plazivý a jetel luční, jemuž se podle barvy květů říká . Jetel je hebčí a udržitelnější než tráva. Ekologie: Jetel plazivý roste na loukách, pastvinách, trávnících a. Jednotlivé květy jsou 8–mm dlouhé, krátce stopkaté, bílé až světle . Barva květu: bílá , krémová, růžová.


Nároky na půdu ‎: ‎výživná Nároky na vlhkost ‎: ‎vyšší Nároky na světlo ‎: ‎polostín. Bílá až nazelenalá, v době květu ve spodní časti někdy narůžovělá, po odkvětu světle hnědá. Bílý jetel má podobné účinky a může se využívat stejně jako červený. Plazivá , někdy poléhavá, na konci vystoupavá – m. Typický je pro ni její bílý květ kulovitého tvaru. Výnosná odrůda typu hollandicum.


Nemá velké listy, ale dává dobrý výnos.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky