čtvrtek 24. června 2021

Jostapěstovani

Do větrných poloh je lepší keřová forma, protože stromek . Josta (Ribes nidigrolaria) je kříženec černého rybízu a srstky angreštu, patří do. Autor: Archiv ireceptar. Vysazovat nové sazenice je možné jak na jaře, tak . Keře josty se vyznačují bujným růstem, proto je dobré ponechat jim na zahradě dostatek místa. Jul Jak ji pěstovat ?

Výhonky mohou za jeden rok . Mar Dobrý den, hledala jsem různě na netu, ale nenašla jsem konkrétní rady, jak ošetřovat a hlavně kdy a jak řezat jostu. Chtěla bych si ji letos . Nový druh ovoce dobře chutná a snadno se pěstuje. Josta patří do čeledi lomikamenovitých (Grosssulariaceae) a dnes je známo více než deset komerčních kultivarů. Jostu můžeme pěstovat buď jako keř či jako malý stromek.


Rostlina je prostorově poměrně náročná, je nutné ji . Angrešty i josty mají podobu stromkovou i keřovou. Josta je kříženec černého rybízu a angreštu.

Reportáž o pěstování josty (kříženec černého rybízu a angreštu), jak jí správně vysadit, do jaké půdy jí vysadit, . Mar Pojďte se společně s námi podívat, co to vlastně ta josta je a jak ji úspěšně můžete pěstovat i na vaší zahrádce. Velké plus keřů josty. Rybíz patří mezi rostliny nenáročné na pěstování.


Pěstování a ošetřování rybízu, angreštu, josty , maliníku a ostružiníku. Množí se dřevitými řízky a pěstuje se jako pravokořenný keř. Výsadba je možná buď na podzim nebo na jaře, vhodnější je ale podzimní.


V Jostě se spojila chuť černého rybízu a angreštu, jejichž křížením vznikla. Více informací a rad k pěstování naleznete také zde: PORADNA: Návody, choroby, . Tento pin objavil(a) Lubica Ciganikova. Objavte (a uložte si) svoje vlastné piny na Pintereste.


The jostaberry is a complex-cross fruit bush in the Ribes genus, involving three original species, the black currant R. North American coastal black . Apr Řez: Obvykle se pěstuje jako keř. Plodné větve můžete nechat netknuté až let. Keř se jen prosvětluje a převislé větve zkracují.


May Výhody pěstování josty. Josta nemá specifickou chuť černého rybízu, která mnohé lidi odrazuje od jeho konzumace. Plody mají lehce nakyslou .

Nemáte-li na zahradě dostatek místa na rybíz i na angrešt, pak se pusťte do pěstování josty , která je oba skvěle nahradí. Aktinidie čínská (kiwi) Actinidia . Sep Josta - pěstování , hnojení. Podrobnosti: Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch: Kategorie : Domácí pěstování bylin, rostlin: Zveřejněno: 3.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky