pondělí 1. června 2020

Jak sázet keříčkové rajče

Rajče patří mezi velice oblíbenou zeleninu, kterou můžete jíst nejen syrovou, ale i tepelně upravenou. Existuje více jak sto odrůd rajčat , které se liší nejen . Odrůdy rajčat , které se hodí na balkon. Je to zhruba čtyřicet centimetrů . Návod jak správně keříčková rajčata pěstovat naleznete zde.


Do Evropy byla rajčata dovezena na začátku 16.

Jak ochránit rajčata před slimáky? Jaký je rozdíl mezi tyčkovými a keříčkovými rajčaty ? Jak pěstovat divoká rajčata? Proč pěstovat rané odrůdy rajčat? Sladká domácí rajčata lze pěstovat na zahradě i na balkóně.


Pokud se chystáte předpěstovat si jak odrůdy keříčkové , tak tyčkové, výsevy a . Hlavně vysoké odrůdy nebo výše vyrostlou sadbu sázíme hlouběji a . Poprvé jsem si vypěstoval sazenice keříčkových cherry rajčat.

Je třeba dávát k těmto keříkům opěrnou tyč a je je třeba zaštipovat? Doplňuji: Děkuji panence, již . Rostliny není nutné sázet příliš hluboko, kořenový bal by. Tyčková, nebo keříčková rajčata ? Způsob pěstování záleží na typu rajčete a vhodném výběru odrůdy.


Bude vás zajímat jak rajče sázet , zalévat, hnojit, zaštipovat. Keříčková rajčata nemusíte dávat ke kleci nebo mřížce, ale na druhou stranu, . Pěstování rajčat není žádná věda, pokud víte, jak na to. Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si je sám. Jedině rajčata zůstala jako stálice v sortimentu zahrádkářů.


Na zahrádkách se nejčastěji setkáváme se dvěmi druhy rajčat , a to keříčkovými a tyčkovými. Při vysazování mladých rostlinek je sázíme „na vodu“. Obecně platí, že jednodušší je pěstovat keříčková rajčata a tak začněte s nimi. Tu do země přidejte v době sázení , abyste později neporušili kořeny rostliny. Existují tyčkové nebo keříčkové odrůdy rajčat , na nichž vyrostou plody červené, žluté, oranžové, růžové i bílé.


Tvarem se rajčata různí od . Rajčata keříčková se nejlépe hodí pro pěstování v nádobách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky