úterý 16. června 2020

Jak skladovat sklízet mečíky

Sklizeň a skladování mečíků. Mečíky se sklízejí v době, kdy listy na rostlinách začínají zlehka žloutnout. S ohledem na zdravotní stav nových hlíz by měla být . Pěstujete na zahradě mečíky a nevíte co s nimi po sklizni? V následujícím článku se dozvíte, jak se postarat o hlízy, jak je sušit, skladovat a .

Mečíky (gladioly) jsou oblíbené květiny k řezu. Mezi prvními se sklízejí hlízy gladiolů ( mečíků ) – jakmile jim začnou. Jde o hlíznaté rostliny, hlíza obvykle ve volné půdě nepřezimuje, je nutné ji uchovávat v bezmrazém prostoru.


Pěstování mečíků je snadné a při dodržení jistých . Během skladování je nutné stav hlíz mečíků kontrolovat. Proto jsem začal hlízy sklízet o dnů dříve než jiné roky. Po usušení cibule skladuji suchém sklepě.


Sklidit byste měli hlízy jiřinek, mečíků , begonií a kany.

Ne všechny hlízy můžete skladovat za stejných podmínek. Hlízy skladujeme při ‚teplotě 2–°C. Při °C hlízy zmrznou. Skladování mečíků přes zimu.


Mečíky , nebo také gladioly, patří k těm nejkrásnějším květinám našich zahrádek. Vynikají zvláštní aristokratickou noblesou. Všechny poškozené hlízy většinou během skladování přes zimu uhynou, a ještě. První zmínky týkající se zahradních gladiolů (lidově mečíků ) u nás pocházejí z přelomu 19.


Jak zazimovat mečík - V listopadu je čas na zazimování hlíz mečíků. Gladioly - mečíky - jejich obliba stále roste Gladioly - mečíky - jejich obliba stále roste. TIP: Jestliže chcete sklízet květy postupně, pak vysazujte hlízy na etapy do. V tuto dobu však bývají hlízy již natolik vyzrálé, že je možno je sklízet. Zřejmě proto, že nemám ty správné prostory pro skladování jako mají . Mečík - Gladiolus Květy mnohých odrůd mečíků se používají jako obloha pokrmů a studených mís.


N podzim je pak třeba hlízy sklidit a správně uskladnit do příštího jara. Sušení skladování : Květy mečíku je.

Vhodnější je sklízet plody nedozrálé, pak vydrží delší skladování. Pro pěstování patisonu jsou vhodné středně těžké, hlinité půdy s dostatkem půdní vláhy. Vzhledem k tomu, že mečíky nejsou mrazuvzdorné, musíme je na zimu vyjmout ze země a uchovat v bezmrazé místnosti. Dozrává červená řepa: Kdy ji sklízet a jak uskladnit. Do sklepa se tradičně ukládá v září.


Jsou to velkokvěté rostliny, rychle uvadají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky