čtvrtek 21. dubna 2016

Jak sázet líbeček

Výrazná vůně libečku připomíná polévkové koření, k jehož přípravě se rostlina využívá. Ze zahrady ho pak budete mít k dispozici od časného jara . Libeček a jeho pěstování. Z rostliny můžeme využívat jak kořen tak i členité listy. Jeho chuť je výrazná a léčivé účinky téměř zázračné. Všechny části rostliny se dají sušit pro další . Postačí jedna sazenička, rostlina se rozkošatí.


Ve volné půdě doroste až dvoumetrové . Pokud nepomůže ani nové přesazení rostliny, můžeme zkusit pěstovat libeček v květináči, nedosáhneme sice takové velikosti, ale na použití do . V létě jej můžete pěstovat na zahradě, v zimě také doma v květináči, takže ani v tomto období se libečku nemusíte vzdávat. Jak pěstovat libeček. Lichořeřišnici lze předpěstovat i doma v teple a sázet až koncem května na záhon do humózní půdy.


Koupila jsem si v malém květináčku libeček. Tohle koření mám moc ráda, ale nevím, kam ho zasadit, aby mi v těchto vedrech přežil. Plody (semena libečku ) mají o něco sladší chuť než listy. Používají se jak k dochucování jídel, tak na výrobu bylinných likérů, kterým dodávají . Pro pěstování libečku je vhodné vybrat slunné stanoviště nebo polostín a humózní, kyprou půdu s vysokým . Využít se dají nejen semena, ale i listy.


Lze jej vysít nebo vysadit mladé sazeničky či kořenové puky (dělení kořenů rostlině nevadí). Můžete si ho vysít nebo zasadit sazeničky. Pěstování libečku je zcela nenáročné. Karel Veliký prohlásil, že v každé královské zahradě by se měl pěstovat libeček. Do Ameriky přivezli bylinku emigranti, protože se velmi snadno pěstuje a lze ji při.


Přečtěte si o tom, jak tuto bylinu s mnohostranným využitím pěstovat a jak ji snadno zpracovat. Jakmile rostliny dorostou asi deseti centimetrů, protrhají se na patnácticentimetrovou vzdálenost. Dobří sousedé pro zeleninu aneb Které druhy sázet vedle sebe. Muže se používat vařený i syrový. Připravíme si záhon . Semena vyséváme v září až říjnu.


Objavte (a uložte si) svoje vlastné piny na Pintereste. Skoro v každé zahradě býval libeček pěstován jako potřebné koření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky