středa 26. července 2017

Jak hubit ruměnice pospolná

Posypejte si zahradu křemelinou. Nasypejte křemelinu na zahradu i do domu, hlavně okolo oken a dveří a na další místa, kde se ploštice často vyskytují. Její celé jméno je ruměnice pospolná a může být vaší zahradě prospěšná.


Ruměnice pospolná neboli ploštice, někdo jim též říká. Bohužel, neznám jinou možnost hubení , než přípravky prodejné v obchodech, na lezoucí hmyz. Poradna - Škodí ruměnice pospolná? Je to druh ploštice hojně rozšířený . Jak se zjišťuje nebo zjišťovala jedovatost nebo jedlost hub ? Nejčastěji můžeme ruměnice pozorovat od časného jara až do pozdního podzimu. A to může být dokonce už v . Hubení se provádí za pomoci postřiků, nebo fumigace.


Pyrrhocoris apterus, starším názvem. Jsme specialisté na hubení škodlivých hlodavců, hmyzu a patogenních. Proc je chcete hubit ? Rumenice se zivi vesmes jen rostlinou potravou (nejaradeji ruznymi tvrdymi semeny) a nedelaji vubec nic! Dále ruměnice konzumují mrtvé živočichy a vajíčka hmyzu.


Než začnete shánět prostředky k jejich hubení , . Na světě je vědecky popsáno přes miliónu druhů rostlin, hub a živočichů. To by v tom byl čert. Hubení štěnic je poměrně složitá záležitost vyžadující pečlivý přístup . Před několika lety, na jaře, jsem si všiml paní, která na zahradě rozprašovala jed na hubení hmyzu.


Mezi živočichy zahra kteří sají šťávu z rostlin, jsou zde zařazeny ruměnice pospolná a kněžice (ploštice), která saje šťávu na květech a plodech. Fotografie ruměnice pospolné. Všechna práva vyhrazena.


Její výskyt není nijak omezen, v těchto lokalitách ji ale nejspíš. Dospělci tohoto druhu jsou mírně jinak zbarvení než dospělci ruměnice. Hnojivo obsahuje užitečné mikroorganismy včetně spor mykorhizních hub. Aedes aegypti = tropický druh komára, který je hlavní přenašeč virů žluté.


Nemusíte se jich obávat a už vůbec ne je různě hubit. Kromě toho umožňuje rozvoj hub , které dále snižují účinnost fotosyntézy. Mera skvrnitá je přenašečem nebezpečných chorob ovocných dřevin, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky