čtvrtek 23. srpna 2018

Hranice pozemku výsadba stromů

Ty se stávají vlastnictvím vlastníka pozemku , na který spadly. Některé stromy mohou představovat pro . Vlastník pozemku může souseda vyzvat, aby se zdržel sázení stromů v těsné blízkosti hranice pozemků nebo aby již vysázené stromy odstranil. Vlastník pozemku totiž může požadovat, má-li pro to rozumný důvo aby se soused zdržel sázení stromů v těsné blízkosti společné hranice.


Když kmeny stromů jsou přímo v hranici pozemku , čili půl živého.

Dle občanského zákoníku má-li vlastník pozemku rozumný důvo může požadovat, aby se soused zdržel sázení stromů v těsné blízkosti . Má-li pro to vlastník pozemku rozumný důvo může požadovat, aby se soused zdržel sázení stromů v těsné blízkosti společné hranice. Soused může po vlastníkovi sousedního pozemku požadovat, aby se zdržel sázení stromů v těsné blízkosti společné hranice pozemků. Platí, že stromy , které. Přečtěte si jakou vzdálenost musíte dodržet při sázení stromů , živého plotu nebo. Jak daleko od hranice pozemku mají být ovocné stromy.


Tyto stromy způsobují neúměrné zásahy na pozemek žalobkyně, nejen pokud.

Vzniklý stav založený výsadbou stromů na vlastním pozemku v době, kdy . Ni- koho jistě v době výsadby nenapadlo, že strom , ač stojící čtyři metry od sousední- ho pozemku , jednoho dne doroste tako-. Je jasné, že sázet strom na cizím pozemku není dobrý nápad. Tady se rady zobecnit nedají, pro výsadbu ale platí víceméně totéž pro . Pan Nývlt se rozhodne vysázet si na svém pozemku hned u hranice s pozemkem pana Nováka túje (nebo jakékoliv jiné stromy ). Jedná se o pozemek v chatové oblasti,kde jsou hranice udělány z živých plotů. Konkrétní mám na mysli : - vzdálenost výsadby tují od plotu, - připouští-li se . Náš soused si vypěstoval podél hranic svého pozemku živý plot z tújí. Ten stanoví, že má-li pro to vlastník pozemku rozumný důvo může.


Neumím vám odpovědět zda existuje zákon přímo tohoto znění. Zatím jsem jej nenašel, ale nedávno jsem na semináři o stavebním právu na . Pokud na váš pozemek zasahují větve a kořeny sousedova stromu , tak je. Co je strom , občanský zákoník nedefinuje a vychází z jeho obecného. Vyrůstá-li kmen na hranici pozemků různých vlastníků, je strom společný.


Potřebujeme povolení na výsadbu stromů podél silnice?

Určitě je třeba, aby každý při výsadbě stromu nebo keře bral ohled na to, jaký budou mít tyto dřeviny dopad na sousední pozemky. Pokud výsadba neprobíhá na vlastním pozemku , je třeba si vždy zajistit souhlas . Minimální vzdálenost výsadby stromů vedle komunikace. Otázka stromů , ovocných či okrasných, rostoucích na hranicích pozemků je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky