středa 15. ledna 2020

Jak stříhat révu vinnou

Jak stříhat révu vinnou

Jak stříhat vinnou révu na jaře? A tak stále dokola provádíte stříhání vinné révy. Je vůbec vhodné provádět řez vinné révy v zimě? V zimním období vinná réva odpočívá.


A na jakou délku výhonů? Prosím napište mi někdo. Kdy plánujete letos stříhat víno? Tímto způsobem stříháme ručně celou vinici, tj.


Na řezání tažňů a čípků upřednostňujeme jednoleté dřevo s průměrem 8–mm. Tenké réví odstraníme raději celé. Příkla jak by řez révy neměl vypadat: Takto . Vítek Esterka, enolog a sommelier online degustací vína vám názorně ukáže, jak správně stříhat vinohrad.


Polopatě, Proč je tolik důležitý každoroční řez. Jak vypadá důkladné ošetření vinné révy. I když je ještě tuhá zima, je čas postarat se o vinohrad. Prohlédněte si jak je třeba správně révu ostříhat a zajistit. Zejména v letním období se provádí u révy vinné tzv.


Jde o ošetřování zelených letorostů a listů a odtud pochází i tento termín. Ale pozor - na videu není vidět, jak stříhají zásobní čípek! Vinnou révu je nejvhodnější vysazovat na podzim (konec října, začátek listopadu ), nebo brzy na jaře, hned jak se půda prohřeje . Pěstování vinné révy pro začátečníky, Kalendář pro vinaře - únor, Kdy stříhat kanadské borůvky, Jak pěstovat vinnou révu , Stříhání malin, Řez švestek, Stříhání. O vinnou révu je třeba se postarat především ještě v předjaří, kdy se. Témata: vinná réva , víno, zahrada, ošetření révy , stříhání révy , střih révy.


Předjaří je vhodným obdobím na řez vinné révy. Začneme v únoru a skončíme koncem března. Vinná réva se stříhá , aby se regulovala plodnost keřů.


Kdyby je vinaři neostříhali, narostla by sice spousta bobulí, ale patřičně by nedozrály, . Koncem února již někteří vinaři stříhají vinnou révu - hlavy. Letos je všechno oproti rokům minulým opožděné. Loni jsem stříhal 26. Nadešel totiž čas pravidelného stříhání révy.


Jak stříhat révu vinnou

Společně se svou kolegyní mají na starost vinice na svazích západně od Radobýlu v Michalovicích . Stačí se teple obléci, vzít si pracovní rukavice, kvalitní a dobře naostřené zahradní nůžky. Metody stříhání révy vinné mohou vypadat .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky