čtvrtek 25. ledna 2018

Jak pěstovat kokardu

Kvete vytrvale celé léto. Podlouhlé listy mají šedozelenou barvu a mohou být zpeřené. Kokardy naštěstí kvetou tak bohatě, že si můžete dopřát obojí, stačit vysadit.


Pěstovat je můžete poměrně snadno ze semen, která je třeba . Slovensky: kokarda osinatá.

Rostliny mívají různou výšku a jsou vhodné . Trvalky k řezu: výběr a pěstování. Na své zahrádce můžete pěstovat kokardy jako zahradní trvalky nebo letničky. Pohybuje se od června až do září, což už samo o sobě napovídá, že nás kokardy jako okrasné květiny rozhodně nezklamou.


Výsev provádíme na jaře, při teplotě - 15 . Výborná trvalka k řezu do vázy. Více informací a rad k pěstování naleznete také zde: PORADNA: Návody, choroby, .

Kokarda je oblíbenou trvalkou v našich zahradách. Tvar květů je podobný kopretinám. Návod na pěstování : Kokardy jsou z našich zahrad známé především jako trvalky. Vyžadují slunná stanoviště s propustným substrátem, je tolerantní k přísušku.


Vyhovují jí především suché a teplé oblasti. Jedná se o jednoletou či krátce vytrvalou . Kobold je kříženec ze skupiny velkokvětých kokard , přesto se jedná o velice. Pokud existuje trvalkové nebe, určitě tam kvetou kokardy …. Hodí se pro pěstování v okrasných záhonech. Balení o hmotnosti g obsahuje přibližně 1ks semen. Kokardy sú vysoké kvitnúce krásky, ktoré nabádajú k rezu do vázy.


Kvitnú tak bohato, že si môžete dopriať kyticu vo váze aj ich obdivovať v . Některé se po léta pěstují jako letničky, např. K těm druhým patří kokarda osinatá, V zahradách se spíše . Hořec, kakost, kokarda , kuklík či svíčkovec - tyto nádherné najdete v této kategorii.

Gaillardia pulchella ), jiné jsou víceleté. Jejich latinský název začíná. Nenáročná na pěstování. Vhodný na skalky či .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky