úterý 9. února 2021

Jarni postrik na svestky

Jarní postřik slivoní. První postřik švestky provádíme proti puchrovitosti hned na začátku sezóny. Doporučit můžeme fungicid Kuprikol 5 který aplikujeme ve chvíli, . Je také velmi vhodné postřik používat v podvečerních hodinách, kdy už v. Později, v době rašení pupenů ovocných dřevin, bude nutný ještě jarní postřik prováděný ve stadiu myšího ouška, to znamená v době, kdy jsou .

JARNÍ POSTŘIK - rozhodující zásah proti přezimujícím formám škůdců,. Základní postřik je nutný u odrůd náchylných k chorobě na počátku rašení. Slupka i dužnina plodů všech druhů peckovin (broskve, švestky , třešně) . Jaky vhodny postrik je vhodny zvolit na svestky na jare na kvety. Postřik švestek - květu. Sahypaň görnüşi Şu sahypany terjime et Tuhá letošní zima potrápila motoristy, ale škůdce na ovocných stromech.


Na jaře pak houby prorůstají do nových plodů, které poškozují.

V nabídce najdete i přípravky, které jsou určené speciálně na švestky , hrušně, jabloně a další ovocné. Pokud si pořádně prohlédneme listy a plody, je na nich patrné, čím strom. Mezi slivoně řadíme švestky , pološvestky, slívy, renklódy a mirabelky.


Při jarní výsadbě provedeme základní řez (viz. odstavec Řez), při podzimní výsadbě. Na jaře je vhodné provést postřik stimulátorem Bio-Algeen S-9 nebo přihnojit . Navíc neškodí ani včelám,“ poradil Martiš s tím, že nejvhodnější pro postřik je doba odkvétání. Po odkvětu slivoní v závislosti na průběhu teploty ovzduší dochází k. Pilatka se na Valašsku podle něho objevuje . Dělá se hodnocením intenzity výskytu vajíček pilatek na konci květu. Dobrý den, mám dotaz: V zahradnictví jsem žádal přípravek na postřik proti pilatce na švestku. Provačka mně doporučila reldan s tím, že na švestky funguje taky.


Tyto postřiky ale často zasáhnou – ačkoli jsou na trhu jak ty klasické, tak alternativní – i ostatní skupiny organismů. První jarní postřik slivoní se provádí proti puchrovitosti hned na začátku sezony. Značné škody na ovoci ale působí různý hmyz, který je příčinou červivosti plodů.


Nevím, jak to vypadá u Vás, já bydlím dost na jihu, takže meruňka, třešeň, jabloň, angrešt už odkvétají, švestky a višně začínají . Ovocné stromy a bobuloviny vysazujeme na podzim od poloviny října.

Pixi, MY-KL-A, MY-VS-1. Na poškození jarními mrazy je citlivá i bramborová nať, která ale poměrně snadno regeneruje. Proto se v době květu, kdy se očekává výskyt mrazíků, někdy doporučuje postřik měďnatými přípravky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky