pondělí 6. dubna 2020

Jak a kdy stříhat rajčata

Tvarované živé ploty vyžadují zimní sestřih, a to od října do února. V průběhu června se pouze střihem poupravují, přistřihávají. Blíží se čas, kdy budeme formovat plot do podoby námi zvolené. Pokud chceme mít se stříháním po zbytek roku co nejméně práce, musíme počkat až.


Carpinus betulus) - opadavý . Jak stříhat živý plot Živý plot je velmi praktickou součástí zahrady.

Jsou situace, kdy živý plot nepomůže k rychlému dosažení kýženého soukromí;. Habr má po pár letech střihu poměrně husté větvoví, je poloopadavý a skvěle snáší . Ať už jde o túje, habr , ptačí zob, zlatici, bobkovišeň nebo hlohyni, zajistíme úpravu,. Realizujeme také výrazné zkrácení výšky živého plotu , kdy je třeba řezat . Kdy by se měl živý plot stříhat ? Listnaté a kvetoucí živé ploty by se měly stříhat vždy na jaře. Habr dobře poroste jak na slunném, tak stinném místě.


Ptačí zob výborně snáší řez, a proto je nejlepší z opadavých keřů na stříhané ploty. Při výsadbě upravíme kořeny a rostliny určené pro živý plot sestřihneme asi.

Správnou volbou pro živý plot může byt habr , který se snadno udržuje a působí přirozeně. Opadávají až na jaře, kdy začínají rašit lístky nové. Kdy , po jaké době a jak nejlépe stříhat habry , když chceme mít pěkný hustý plot už od země?


Budu ráda za všechny rady a finty;-) Předem dík! Zvlášť atraktivní je tento plot v květnu, kdy má svěží zelenou barvu, a na podzim, kdy se pyšní zlatožlutým odstínem. Kdy stříhat živý plot ? Stříháme ho zpravidla na . Podle typu dřeviny lze živé ploty stříhat až třikrát ročně, jehličnany stačí přitom obvykle stříhat jen jednou za rok. Kdy vzít do ruky nůžky a vrátit živému plotu správný tvar je otázka, s níž se potýká hodně pěstitelů. Poradíme vám, jak na to.


Kde je v zemi vlhkost, tam habry doslova sprintují k nebi. Ale máme na zahrádce i 2-místa, kde okolní vysoké stromy vytvářejí srážkový stín a . S řezem dřevin nesmíte čekat až do doby, kdy dorostou do své konečné výšky, to je. Habr je dřevinou, která jako živý plot nikdy nezklame.


Keře tvarujeme pomocí konstrukce z pletiva, kdy stříháme podél drátů. Z dřevin, které jinak dosahují velkého vzrůstu jsou to habr , javor, ale i buk.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky