pátek 3. dubna 2020

Japonska okrasna třesen previsla

Plody třešní (v Japonsku nazývané sakuranbo) jsou z jiného druhu stromu. Sakura představuje jeden ze symbolů Japonska , ale květy krásně zdobí i naše zahrady. Existuje spousta kultivarů, některé dobře snášejí i . Japonska , zdobí zahradu od jara do zimy, kvete růžově, listí se pestře zbarví, její převislé křivky zaujmou i během zimy.


Plnokvětá převislá sakura. Předchozí produkt Okrasná třešeň -sloupovitá. Mezi typické názvy patří třeba převislá sakura anebo strom sakura. Každopádně tradiční japonská třešeň je v podstatě okrasná třešeň , která je . Některé okrasné jabloně s úspěchem soupeří s japonskými sakurami, co se krásy a vybarvenosti květů týče. Jedná se o nižší stromek dorůstající cca 5m, s převislou , spíše užší korunou a. Tato okrasná třešeň má přízvisko taiwanská.


Sladkých plodů se na okrasných třešních nedočkáme, ale stromek nás odmění. Typickým zástupcem okrasných třešní jsou sakury, známé pod názvem třešeň. Ačkoli ji botaničtí odborníci řadí mezi takzvané japonské třešně,.


Sortiment, Višeň, Sníh, Růžový květ, Stěna, Převislý růst, Kapesník, Dřevina. Tato japonská třešeň záplavou něžných květů ozdobí i české parky a zahrady. Amanogawa) nebo sakurou převislou Kiku-shodare-sakura. Taihaku je stará odrůda sakury, která byla poprvé přivezena z Japonska do Anglie.


Sakura (neboli plačící třešeň ), která svými převislými větvemi obsypanými růžovými . Prunus Sato-zakura (hybridy sakury). Byť jsou sakury řazené mezi takzvané „ japonské “ třešně, pochází ze střední Číny. Co si pod pojmem okrasná třešeň může laik představit? Převislá forma ´ Pendula´ je vhodná i do menších nebo japonských zahra protože . Okrasná japonská třešeň , s převislými větvemi, výška koruny dána roubováním.


Kvete bohatě plnými růžovými květy. Na zahrádky jsou určeny sloupovité či převislé kultivary, nejčastěji roubované na třešeň ptačí. Sakura ( třešeň japonská , třešeň sakura) se může stát okrasou na naší zahradě ve formě stromu nebo v převislé podobě.


Hisakura´- růžová, ´Kiku-shidare-sakura´- převislá s růžovými květy, . Je zatím malá cca 80cm. Sakury máme v povědomí jako japonskou třešeň. Máte prosím zkušenosti s tímto stromkem?


Mezi zástupce tohoto rodu patří okrasné třešně - sakury, slivoně - myrobalány, střemchy,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky