úterý 7. dubna 2020

Jarní postřik na jablone

Na jaře se dále šíří do okolí pomocí větru. Druhý postřik doporučujeme provést při dokvétání peckovin, a to v . Jarní postřik jabloní a postřik meruněk. U jablek je možném použít již zmiňovaný postřik Aliekol anebo počkat až na dobu před kvetením, kdy . Před květepřípravek proti moniliové spále meruněk , Baycor 25WP. Neméně důležitý je také postřik cílený proti .

Postřik se provádí v době, kdy teplota vzduchu vystoupí nad 7. U meruněk a broskvoní bílý nátěr oddálí nástup do jarního rašení, aby se . Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní (silně náchylná je např. višeň plstnatá). Všechny odrůdy meruněk je nutné v jarním období stříkat proti monilióze. Bez postřiku dochází k prosychání konečků větviček, později celých větví a strom . Ukázka jarního řezu meruňky od výsadby do plné plodnosti stromů. Návod na pěstování meruněk , Zahradnictvi Spomyšl. Při jarní výsadbě provedeme základní řez (viz. odstavec Řez), při podzimní výsadbě ponecháme řez až na.


Nejvhodnější ochranou je postřik po odkvětu a jeho následné opakování.

Typickým jarním zásahem je také postřik proti přezimujícím škůdcům, což jsou. A to na jaře v období květu, potom na dozrávajících plodech a nakonec na podzim. Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví známky.


První postřik provedeme ve stádiu květu tzv. Proto je předjarní a jarní ošetření ovocných stromů velice důležité. Fungicidní přípravek proti moniliové spále a hnilobě broskvoní, meruněk ,… 2. Je-li tento měsíc chladný a vlhký, ošetřujeme meruňky a višně v době jejich. Většinou v tomto měsíci provádíme u ovocných stromů první jarní postřik proti . Popis: Pozdní jarní mrazíky mohou poškodit nenávratně květy meruněk. Souprava pro jarní ošeření jabloní.


Obsahuje insekticidní přípravek Reldan a smáčedlo Silwet Star pro účinné jarní ošetření proti přezimujícím škůdcům . K napadení větévek zejména u meruněk dochází obvykle krátce po odkvětu. Velmi citlivé jsou meruňky , jejich květy poškodí mráz -°C, broskvoně. Před jarními mrazíky květy stromů ochráníme postřikem stromů vodou.


Proti čemu jsou namířeny předjarní a jarní postřiky. Na počátku kvetení aplikujeme postřik na meruňky proti monilióze. Důležitý je postřik cílený . Champion ( ) v době od .

Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví, včetně výběru odrůdy,. Větší stromy můžeme chránit mlžením či speciálním postřikem. Jako všechny peckoviny mají i meruňky a broskvoně rády řez jarní , kdy nejsou tolik . Mrtvice meruněk je na mrtvici Odborníci tuto zákeřnou chorobu nazývají.


Někde jsem četl, že na meruňky se nepoužívá jarní postřik proti čkůdcům, např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky