pondělí 6. dubna 2020

Jak stříhat sloupové hrušky

Kdy lze stromky stříhat ? Prosím, máte někdo zkušenosti se sloupovitými ovocnými stromky ? ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM. Malý stromek je také méně náročný na prostor, na výživu i sklizeň než. Po výsadbě jabloně i hrušně stříháme vždy na jaře před rašením.


Asi to nebude nic moc - to uz radsi normalni stromek a strihat , aby ti prilis . Strom sázíme do stejné hloubky, v jaké byl ve školce (roub musí bít nad zemí), vhodné je zasypávat prokypřenou hlínu a okolí sadby (cca 1m²) udržovat bez . Nyní si povíme něco o tom, kdy jaké ovocné stromy ostříhat. Zalévejte vždy větší dávkou vody, aby došlo k provlhčení celého půdního profilu. Pro ukotvení připevněte stromek k . Stromek má něco přes 2m a pří sázení jsem zastříhnul stromek pouze o cm.


Tento způsob zkracuje životnost stromku a dnes ještě není jasné o kolik let. Máte stromek pouze prodávaný jako sloupovitý , lépe se tak prodává. Je fakt, že letorosty jdou hodně nahoru, tak budu stříhat a ohýbat.


Vyberte jednu větvičku, která míří nejlépe kolmo nahoru a tu necháme jako hlavní terminál, ostatní odstřihneme (viz obrázek). Aby se stromek nepoškodil? Detail otázky na Odpovědi.


Stříhají se tak aby jsme udrželi potřebný tvar. U sloupových jabloní se nechává hlavní výhon a . Vážení zákazníci, na následujících stránkách bychom Vás rádi informovali o sloupovitých jabloních, o systému pěstování těchto stromků , o podnožích a . Sloupovité odrůdy jabloní byly . Charakteristickým rysem sloupovitých jabloní - zahuštěných výhonků s. Vyšší tvary ovocných dřevin se uplatní. Při stříhání nesmíte vynechat ani. Pěstuju v půdě (mám málo místa a prostor je úzký). Jak plodí nevím mám první rok.


Ovocné stromy a keře - sloupovité ovocné stromky sloupovité jablonì, nabídky - prodám,. Stříhat lze během celého roku, ale pokud ji pěstujeme pro plody, řez . Soused si zakládal jabloňovou stěnu právě z těchto sloupovitých jabloní. Taxus baccata — tis červený Je vhodný především ke stříhání do rozmanitých tvarů. Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky