úterý 4. prosince 2018

Jak daleko se od sebe sázejí tůje

Zerav, neboli túje je stálezelený strom z čeledi cypřišovitých. Jak daleko sázet túje. Zajímalo by mě jak daleko vysadit túje od plotu. Ty se zapojí a mohou být tak těch - 70cm od sebe. Rostlina je vhodná pro živý plot, kdy se sází cca 50 . Vzápětí už vedeni potřebou oddělit se od okolí sázíte jednu túji za.


Zjistěte, kdy tůje sázet , jak často tůje zalévat i jak zasadit živý plot z tůjí ještě dnes ! Takže nám vyjdou asi 3 . Túje sázíme zhruba po dvou až třech na jeden metr, tedy třicet až padesát centimetrů od sebe podle druhu túje. Nejvhodnější vzdálenost vám poradí zahradník, . Túje smaragdové by se měli určitě vysazovat dále od sebe než cm. Zdravím, zajímalo by mě, jak doporučujete daleko od sebe sadit klasické Thůje Smaragd. Dúležité také je, na jaké stanoviště ji budete sázet. Máme stěnu z tují , stříháme ji, zaléváme, hnojíme Cereritem, je krásná vysoká.


A ty thůje mám sázet jak daleko od sebe a od plotu? Od ledna může po panu Nývltovi chtít, aby stromy nesázel, protože pro to má rozumný důvo případně aby stromy sázel až od určité vzdálenosti. Zakládáme živé ploty: Túje , cypřišky nebo jalovec? Měli byste vědět, jak daleko od sebe se vybraný druh sází , podle toho si snadno . Pokud sázíte rostlinky právě teď, doporučujeme vám na několik let umístit na drátěný plot např.


Jednou z nejoblíbenějších rostlin je túje (Thuja) Smaragd neboli zerav. Nemá význam nasázet malé rostliny blízko sebe. Dřeviny na živý plot: Túje , habr a mnoho dalších.


Většina z nás si často klade otázku, jak daleko od sebe sázet živý plot, případně, jak daleko. Téměř každý druhý živý plot je u nás z tvarovaných tújí , mám pak. Důležitá informace je pro odolnost thují: Kde se thuje mají koupit? Thuja occidentalis Smaragd: Štíhlý, topolovitý tvar.


Vysazená jako solitér se dorůstá výšek i přes 15m. V živém plotu se sází ve vzdálenosti do 50cm od sebe. Ráda bych se dozvěděla, kolik centimetrů se mají od sebe sázet tyto.


Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak daleko od plotu a od sebe mám nasázet thuje na . Na podzim můžeme sázet všechny jehličnany. Borovice všechny druhy, smrky, jedle, jalovce i túje. Na jaro bychom měli raději nechat dřeviny . Druhy, které nejsou choulostivé na namrzání můžeme sázet celoročně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky