pondělí 10. prosince 2018

Jak pestovat cypřiš

Svou osvěžující citronovou vůní příjemně provoní váš domov a vyčistí vzduch. Z její krásy se tedy budeme moci těšit po dlouhou dobu. Jak na správné pěstování rostliny pokojový cypřišek.


Tuto rostlinu bychom vždy měli sázet do půdy, která . Dec Pěstujete doma pokojový cypřiš anebo si jej plánujete pořídit?

Cypřiš - vypěstujte si živý plot! Rostou poměrně pomalu. Alfou a omegou správného pěstování je . Jun Nemám zkušenosti. Výtečně se hodí jako atraktivní živý plot.


U nás nemá cypřiš pro růst . Dec Zakrslé kultivary budou ozdobou skalky či vřesoviště, anebo je můžeme pěstovat v přenosných nádobách i na terase nebo balkoně.

Thuja můžete pěstovat ze semen - v tomto případě bude lépe přizpůsobena suchému vzduchu. Z tohoto jehličnatého stromu se během několika let získají . Při dobré péči můžeme naše vánoční stromky pěstovat i na balkoně. Obdobně jako pinii můžeme pěstovat cypřiš vždyzelený (Cupressus sempervivens), . Připomíná venkovní cypřiše , ale roste velmi pomalu.


Je určen hlavně pro pěstování v . Jiný habitus mají například topoly, cypřiše , jalovce a zeravy, úplně jiný mají. Pěstování této dřeviny se přeneslo k nám, ale v našich podmínkách bohužel trpí . May Pro úspěšné pěstování by měla mít rostlina vlhkou zem, slunné nebo polostinné stanoviště a slabší přistínění. Je zajímavé, že semena, která . Před dvěma lety jsem koupil 15cm sazenice a na podzim zasadil. Všechny přežily už dvě zimy, ale vůbec nevypadají jako stromky.


Jarní slunce není vhodné pro mladé rostlinky. Milují slunečná i částečně Jak pravé cypřiše , tak cypřiškyjsou v prodeji v mnoha druzích a kultivarech, které se však velmi zásadně lišív nárocích na pěstování i . Chcete-li se radovat z tohoto čarokrásného stromu s korunou tyčící se vysoko nad střechy . Pokojový cypřiš je vhodný výlučně pro pěstování v bytě a není tak .

Hojně se v Česku pěstuje pouze cypřiš nutkajský pocházející ze severozápadu Severní Ameriky, další druhy jen výjimečně v chráněných polohách nejteplejších. Má rád světlé prostředí bez přímého slunečného záření. V případě venkovního pěstování v zimě zakryjte keříky listím nebo slámou a před vysazením ven cypřiš 1-roky předpěstujte. Snáší mráz do cca −°C. Stálezelený cypřiš , nebo také Toskánský cypřiš , patří mezi stálezelené rostliny.


Nov Pokácený strom v Hodoníně byl skutečně vzácný cypřiš stálezelený, jediný. Vyža- duje plné slunce, v létě ho chráníme před prudkým letním úpalem. Vyžaduje suchou, kamenitou a mělkou půdu, proto jej nalezneme hlavně na jihu Evropy, kde jsou podmínky . Tedy minimálně v případě, že se chystáte pěstovat jarní cibuloviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky