pátek 14. prosince 2018

Jarni postrik meruňky

Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu přezimujících. Později, v době rašení pupenů ovocných dřevin, bude nutný ještě jarní postřik. Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti . Autor: Thinkstockphotos.


Moniliová hniloba plodů peckovin představuje vážné ohrožení sklizně meruněk , broskví, slív, třešní . Zda máte okolo meruňky zrytou půdu nebo zda okolo ní máte trávník.

Někde jsem četl, že na meruňky se nepoužívá jarní postřik proti čkůdcům, . Moniliové houbové nemoci se vyskytují na meruňkách , třešní, višních, švestkách a dalších peckovinách. Meruňky ošetřete přípravkem Champion 50W, který je ale nutné požít již před pozdními jarními mrazy. Jak na postřik meruněk ? Začátkem jara je potřeba ošetřit ovocné stromy a stromky insekticidním postřikem proti přezimujícím. Postřik provádíme na všech stromech krom meruněk. Jarní postřik je namířen zejména proti vajíčkům, larvám nebo housenkám.


Ochranný postřik proti monilióze plodů nebylo v této době možné provést pro.

Tato choroba napadá především meruňky a višně. Druhý postřik doporučujeme provést při dokvétání peckovin, a to v . Kadeřavost broskvoně (Taphrina deformans) HR Broskvoně, mandloně. Meruňky a jabloně U jablíček se dá použít výše zmíněný postřik Aliekol, případně počkat na dobu před. Před květepřípravek proti moniliové spále meruněk , Baycor 25WP. Typickým jarním zásahem je také postřik proti přezimujícím škůdcům, což jsou.


Všechny odrůdy meruněk je nutné v jarním období stříkat proti monilióze. Bez postřiku dochází k prosychání konečků větviček, později celých větví a strom . Ukázka jarního řezu meruňky od výsadby do plné plodnosti stromů. Na jaře se z těchto míst šíří. U jablek je možném použít již zmiňovaný postřik Aliekol anebo počkat až na dobu před kvetením, kdy . Proto je předjarní a jarní ošetření ovocných stromů velice důležité.


Fungicidní přípravek proti moniliové spále a hnilobě broskvoní, meruněk ,… 2. Příznaky napadení kadeřavostí broskvoní se projevují již brzy z jara na. Jedná se o dvoufázový postřik proti houbovým chorobám, ochraně meruněk proti . Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví. Při postřiku , zvláště z jara , kdy na stromech ještě není listí, nezabráníme tomu, aby . K napadení větévek zejména u meruněk dochází obvykle krátce po odkvětu.

Souprava pro jarní ošeření jabloní. Obsahuje insekticidní přípravek Reldan a smáčedlo Silwet Star pro účinné jarní ošetření proti přezimujícím škůdcům .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky