úterý 18. prosince 2018

Jak se pěstují pěstovat brusinky

Pakliže se chystáme pěstovat brusinky v květináči nebo v jiné nádobě, neopomeneme na drenáž k odvodu přebytečné vody. Brusinky koření mělce, což může být . Na našich zahradách se nejčastěji pěstují brusinky pravé, brusinky velkoplodé nebo . To se dozvíte v našem článku. Kdy zasadit brusinky ? Kam zasadit brusinky ?

Jak vybrat brusinky ? Pak lze pěstovat i brusinky velkoplodé neboli kanadské, to je ale jiný druh rostliny – klikva velkoplodá, pocházející ze Severní Ameriky. Tradičně se volí podzim nebo jaro. Půdu určitě obohaťte o rašelinu, jako . Brusnice brusinka (Vaccinium vitis-idaea L.) je rostlina z čeledi vřesovcovitých, jejímž plodem jsou malé červené plody nazývané brusinky.


Jde o plazivý keřík . Ne na každé zahradě se daří kyselomilným rostlinám mezi které borůvky a brusinky bezesporu patří. Borůvky si můžete nasbírat v lese, ale dají se pěstovat na . Jejich pěstování je .

Proč jsou brusinky vyhledávané . Zrají medvědí bobule: Medvědice obohatí zahradu, pěstuje se jako brusinky. Pokud budete pěstovat brusinky na zahradě, je třeba vybrat vhodné stanoviště. Ideální je polostinné místo, bez přímého slunce. Převážná část půd v našich zahradách není k pěstování brusinky vhodná. Potřebují upravit kyselost a těžší jílovité půdy je třeba vylehčit.


Vhodným substrátem ke . Dospělé rostliny jsou proti mrazu odolné, proto se klikva může pěstovat prakticky kdekoli. Netrpí houbovými chorobami ani ji nenapadají škůdci, při pěstování tedy. Popisuje jednotlivé druhy a poskytuje rady, jak brusinky pěstovat. Pěstujte je v rašelině. Průmyslové se používají brusinky i jiné brusnice pěstované , nejčastěji z dovozu.


Příkladem je klikva velkoplodá (Oxycoccus macrocarpus), pěstovaná v Severní . Poprvé jsem si pěstování klikve zkusil letos, a zdá se, že je to snadná. Takže myslíte, že by se tam ta klikva nebo i brusinka dala pěstovat ? Borůvky a brusinky : Začneme přihnojovat již v březnu plným hnojivem v dávkách uvedených na jeho obalu. Balkonové borůvky: Stejně jako ostatní rostliny v . Klikva, které se lidově říká též americká brusinka , patří k drobnému ovoci s léčivými účinky. Je stejně kvalitní jako brusinky , bobule jsou ale větší a .

V Evropě je pěstována hlavně ve Skandinávských zemích, v severním Polsku, Skotsku. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ : Velkoplodá brusinka pochází z chladnější části Severní Ameriky, kde roste na kyselých půdách, mírně zastíněných.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky