pondělí 31. prosince 2018

Jak strihat zivy plot habr

Kdy správně stříhat živý plot. Rostliny, které se dávají do živého plotu, dobře snáší řez. To je ta nejpodstatnější informace.


Snáší ho stejně dobře v dubnu, . Nemáte někdo zkušenost, zda se dá habr stříhat , aniž by ho noční mrazy. Podle typu dřeviny lze živé ploty stříhat až třikrát ročně, jehličnany stačí přitom obvykle stříhat jen jednou za rok.

Další fotografie v. Aby ale plot skutečně. Habr obecný – 1x uprostřed nebo koncem léta. Ukážeme vám, jak živý plot zastřihnout a správně o dřeviny pečovat.


Opadavé dřeviny (například habr obecný) je vhodné zastřihnout i . Správná metoda stříhání a zahuštění zázračného živého plotu. Jak stříhat živý plot , aby byl krásný, hustý a „jako když střelí“. Jak tedy živý plot stříhat ?

Dobře tvarovaný živý plot vypadá velice pěkně, nějaký čas od řezu. Výběr je ale závislý na podmínkách každé zahrady a jak jsme již zmínili výše,. Z dřevin, které jinak dosahují velkého vzrůstu jsou to habr , javor, ale i buk. Habry nám tedy opravdu dělají radost. Když je habr takto sestříhán ještě v závěru léta, tedy koncem srpna nebo.


Po zhruba třech letech, kdy se habr rozroste do impozantního živého plotu prořezávejte živý plot dvakrát ročně - jednou na konci června a jednou v lednu nebo v . Kdy vzít do ruky nůžky a vrátit živému plotu správný tvar je otázka, s níž se potýká hodně pěstitelů. Poradíme vám, jak na to. Na tyto otázky si v dnešním článku jistě najdeme odpověď. Hodí se jak k hranici pozemku, tak na jeho optické oddělení.


Pro nižší obruby záhonů je . Takto bude váš živý plot pastva pro oči. Každý živý plot je jiný. Zde se dozvíte , jak můžete pomoct tomu, aby váš živý. Rychle roste, dobře se tvaruje a je nenáročný na pěstování.


Habr je vhodným kandidátem do živých zelených plotů. Musí soused stříhat živý plot prorůstající mým plotem?

O živý plot je třeba pečovat, pravidelně ho zalévat, stříhat a hnojit. Je to asi habr a rychle roste. Patří k nim habr , dřišťál, ptačí zob, buk, ale i rychle rostoucí zerav (Thuja). Jehličnany, jako tis a cypřišek, rostou . Plot je ozdobou i ochranou zahrady, a to platí i pro živé ploty.


Má-li se živý plot stát skutečnou ozdobou zahrady, je třeba před jeho. Carpinus betulus) a javor babyka (Acer campestre). Kdy a jak vysázet živý plot.


Stálezelené keře tvoří těsně uzavřený živý plot po celý rok a stříhat by se měly na jaře. Mezi nejčastěji vysazované dřeviny patří túje, habr , hlohyně, tis, cypřišek a. Vrbičky pak čekají na jaro, kdy po celé jejich délce začnou vyrážet zelené výhonky. Nepotřebuje zalévat, stříhat ani natírat, instalaci lze upravovat do . Pokud máte malou zahradu, nedělejte živý plot z tújí.


Existují druhy thújí, které nemusíte stříhat. Kromě túje si to nechá líbit i habr nebo ptačí zob.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky