pátek 1. listopadu 2019

Jak pěstovat šalvěj

Středomoří Malé Asie. Sep Šalvěj zajistí nesmrtelnost. Proč měla Nelly Gray šalvějové oči ? Výsev a výsadba šalvěje.


Feb Časosběrný video postup z naší zahrady o tom, jak pěstovat , sklízet, sušit, zpracovat a množit šalvěj lékařskou.

Má stříbřitě chlupaté sivé vejčité neopadavé listy. May Šalvěj je jako kuchyňské koření i jako velmi cenná léčivá bylina ceněná již stovky let. Pěstování je snadné a léčivé účinky velké. Je to nenáročná a slunce milující rostlina.


Různé odrůdy šalvěje lze nalézt po celém světě a . Apr Šalvěj lékařská patří mezi léčivé bylinky, a to zejména díky svým výborným antiseptickým vlastnostem. Feb Poradíme, jak si ji vypěstovat, aby brzy prospěla i vám.

Vypěstujte si šalvěj ze semínka, začněte už nyní. Pomůže od bolesti v krku i. Jun Šalvěj , okrasnou i užitečnou bylinku, lze snadno množit řízkováním. Nejlepší čas pro množení je do poloviny června, řízkovat lze i krásné . Jelikož šalvěje pocházejí z nejrůznějších koutů světa, nemusí se všem stejně dobře dařit v našich klimatických . Feb Rostliny z rodu šalvěj se pěstují jako okrasné, některé druhy mají ovšem léčivé účinky. Rostou na suchých až vlhkých půdách, potřebují slunná . Při pěstování šalvěje v malých zahrádkách jde vždy jen o malý počet trsů, proto je nejlepší obstarat si několik nařízkovaných sazenic nebo oddělků. Je ideální pro sušení a následné použití do suchých aranžmá.


Salvia apiana - prodej semen - ks. Mají dlouhou trvanlivost a květy si drží svou barvu i po uschnutí. Pěstujeme šalvěj jako pokojovou rostlinu. Kateřina Řehořová 25.


Jak na pěstování a sběr. Semena se vysévají zjara do malých květináčků, na místo se .

Rozhodně by neměla chybět v žádné bylinkové zahradě, lze ji pěstovat i na balkoně! Potřebuje běžnou zahradní půdu a slunné nebo polostinné stanoviště. Nov Purpurová šalvěj je rostlina vyšlechtěná speciálně pro gastronomii.


Poznáme ji podle velmi silného aroma a krásného zbarvení, mimochodem . Vytvoříte z ní malý nízký živý plot kolem chodníku. Nejlépe poroste v dobře propustné, písčité . Rozmnožovat ji můžete výsevem od. Léčivé Rostliny, Léčivé Rostliny, Jedlá Zahrada, Bylinková Zahrada, Bylinky, Zahradnictví,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky