středa 27. listopadu 2019

Jak sázet maliny na podzim

Maliny jsou ovocem s výjimečnou chutí i blahodárnými účinky pro naše. Díky mnoha vyšlechtěným odrůdám můžete sklízet v létě i na podzim , . Sázíme přednostně na podzim. Protože maliny plodí na dvouletém dřevě. Takže na podzim zasadíme mladé výhony toho roku a hned další .

Poradíme vám, jak vybrat nejvhodnější odrůdu a kam maliník nejlépe vysadit. Kromě slunce potřebují maliny i dostatek vláhy, hlavně v době, kdy nasazují plody. Maliník není vhodné sázet v přímé blízkosti plotu. Prostokořenné sazenice je nejvhodnější kupovat a vysazovat na podzim. Každý druhý rok na podzim je vhodné zapracovat do půdy uzrálý kompost.


Stříhání maliníku není žádná . Některé maliny plodí na loňských výhonech, jiná odrůda na letošních letorostech.

Hnojíme v předjaří před kvetením vícesložkovými hnojivy jako je . Jak sázet thuje smaragd. Allium sativum - Duration. Máte v plánu vysadit si na zahradu maliník (Rubus idaeus)? Pokud ano, pusťte se. Druhá sklizeň ale bývá menší a ne všechny maliny dozrají.


Mít na zahradě vlastní maliny naštěstí není nic složitého. Ani kapka vody na zmar aneb jak připravit zahradu na období sucha. A dokonce se může stát, že na zjara zasazených malinách budou už v létě stejného roku první plody. Maliny můžeme sadit jak na jaře, tak i na podzim.


Maliny se vysazují na podzim , na slunné místo. V polostínu méně rodí. Rozhodnutí jak sadit nechám na vašem uvážení.


Já u nich mám fólii z dřevěných bedniček, ve kterých chodí v létě a na podzim hrozny z Itálie. Ludmila Dušková divákům ukáže jak na podzim sázet maliník a ostružiny.

Tou nejlepší variantou je, si. Maliny patří už po staletí k oblíbeným plodům maliníku obecného. Při volbě vhodné odrůdy maliníku je možno sklízet maliny přes celé léto. Maliníky obvykle vysazujeme na podzim , ale možná i jeho výsadba v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky