pátek 1. listopadu 2019

Jarni rez angrestu a rybízu

DROBNÉ OVOCE - ANGREŠT: ukázka jarního řezu angreštu od výsadby do plné plodnosti. Výklad a řez Jan Urbánek. Aby byl podpořen růst nových výhonů černého rybízu a angreštu , odstraňujeme staré a málo plodící výhony. Provádí se dvě etapy řezů na bobulovinách - po . Pravidla pro řez bílého, červeného a černého rybízu se však v určitých fázích liší. Jak na jarní řez keřů: hortenzie, komule, vajgélie, magnolie, dřín,.


Vysazený keř angreštu v předjaří seřízneme na dva až tři pupeny, slabé a krátké výhony odstříhneme těsně u země. To vše se dozvíte v dnešním článku. Kdy se do prořezávání pustit? První důležitou otázkou také je to, kdy je vlastně dobré řez u rybízu provádět . Sezóna drobného ovoce je v plném proudu.


Sklízíme černý, červený i bílý rybíz rybíz, angrešt, maliny, ostružiny, kanadské borůvky i americké brusinky. Jeho nároky na pěstování jsou podobné, jako u zmiňovaného rybízu. A k péči nezbytně patří jeho stříhání. Kdy tedy provádět řez angreštu a jak?


Kříženec černého rybízu a angreštu dostal jméno josta. Získává si stále větší oblibu, protože plody jsou větší než černých rybíz, mají jemnější . Jarní výsadba trpí více m, zejména je-li provedena později, v takovém případě je nutná závlaha. Rybíz má relativně vysokou plodnost a . Pokud je keř starší, postupujeme.


Jarní řez angreštu – zajimavosti a rady. Při správné péči Vám keře rybízu budou dělat radost až let, stromky 8-let. Nejvhodnější pro výsadbu jsou podzimní měsíce, nebo časné jarní. Sklízíme rybíz, začne sběr angreštu , malin a ostružin, velkoplodých borůvek i brusinek. Po sklizni přidáme rašelinu jako nastýlku, rostlinu zavlažujeme a řez.


Tak vidíte, po sklizni tolik práce s drobným ovocem není a pár keříků nebo stromků rybízu , angreštu ,. Medvědí česnek je první jarní životabudič. Pro dosažení lepší kvality a čistoty ovoce, estetického efektu a snazšího ošetřování se rybíz začal pěstovat i ve tvaru stromku. Pro jarní řízkování nařežeme za bezmrazého počasi v . U mladých stromků se bez výchovného řezu neobejdete, u vzrostlých stromů postačí udržovací řez. Z hlediska pěstování a tvarování koruny lze . Nejčastější choroby rybízu – vysvětlíme vám, co způsobuje antraknózu rybízu a. Mnohé pěstitele rybízu a hlavně angreštu od jejich pěstování odradily houbové.


Zvlášť v teplejších oblastech je vhodné jejich řez ukončit nejpozději v únoru. Kvalitní kompost pro jarní půdu. Radikální zmlazovací řez keřového rybízu a angreštu. Po hlubší výsadbě u keřového rybízu seřízneme všechny výhony velmi . Pěstování a ošetřování rybízu , angreštu , josty, maliníku a ostružiníku.


Jarní mrazíky plodnost neohrožují, takže plodí spolehlivě každým rokem. Kresba: Prosvětlením koruny rybízů a angreštů vyřezáním několika starších výhonů zvýšíme kvalitu ovoce a zejména u angreštů si usnadníme jeho sklizeň. Ať už jste fanoušci rybízu nebo ne, jedná se bezpochyby o jednu z největších stálic. Pro rostliny je řez vždycky velký zásah a mráz by jim mohl hodně uškodit.


Technologie pěstování angreštů , rybízů a kříženců pro produkci stolního ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky