pátek 22. listopadu 2019

Jak zničit mšíce na jahodách

Postřik proti mšicím. Představíme vám nejrozšířenější škůdce rostlin ( mšice a molice) a poradíme vám, jak proti nim účinně bojovat. Důležité je začít s ochranou včas, abyste zničili první skupinu mšic , která škodí.


Letní období je pro zeleninu a ovoce nejdůležitější – rychle roste, zakládá . Nejběžnější druhy mšic na zelenině.

Zeleninové plody zrají, pěstitelskou radost však mohou pokazit škůdci. Jak se jim bránit a které druhy můžeme objevit na záhonech? Molice skleníková poškoz. Pesticidy nacházíme v menším i větším množství v zelenině , čajích nebo.


Nejčastěji se asi setkáváme s drobnými mšicemi , které způsobují horší růst rostlin. Chemické postřiky zeleniny a ovoce nejsou vhodné, budeme raději mšice likvidovat ekologicky. Máme pro vás několik tipů.

Mšice nás dokážou pěkně potrápit. Neutrácejte za chemické postřiky z obchodů. Je škůdcem košťálové zeleniny , nejvíce napadá růžičkovou kapustu, květák, . Chcete vědět, co na ně platí? Ovšem některé návštěvníky bychom u svých květin či zeleniny raději vůbec neviděli. Nepřítel veškerých mladých výhonů je mšice.


Nevadí mu vyšší teplota při postřiku. Přikrytím porostu netkanou bílou textilií v době, kdy dospělci nalétávají a kladou do zeleniny vajíčka. První generace to zvládají většinou . Ty však nejsou vhodné do uzavřených prostor či na zeleninu a ovoce. Navíc je možné, že si škůdci za krátkou dobu na chemické přípravky . Je tedy možné, že mšice po postřiku všechny uhynou, ale zakrátko se na rostlinách usadí noví jedinci. Velmi diskutovanou košťálovou zeleninou k pěstování je květák.


Jedná se o brouky skákavé, které nelze zničit mechanicky. Révě vinné škodí mšička révokaz, brukvovitou zeleninu ohrožuje velmi odolná mšice zelná.

Milovníci rybízu musí oželet část úrody po napadení . A navíc molice přenášejí stejně jako mšice nebezpečné virové. Ninja, který je určen na mšice i molice, na zeleninu i okrasné rostliny. Bělásek zelný housenky mohou na listech brukvovitých zelenin i na kedlubnu způsobit. A letos jich opravdu je zase hodně, jsou na okrasných rostlinách, na zelenině , teď v poslední době se setkávám s tím, že nám lidé přinášejí mšice.


Dravé ploštice napadají různé drobné členovce, hlavně mšice. Klíční a mladé rostliny mohou zcela zničit , poškození kořenů či bulev zeleniny vede k jejich tržnímu znehodnocení. Také aromatické rostliny rostoucí v záhonech zeleniny mšice dezorientují. Po postříkání kopřivovou jíchou, doporučovanou přírodními zahradníky a osvědčenou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky