středa 8. ledna 2020

Hrušeň odolná rzi hruškové

Dobrý den, chtěla bych se zeptat- existuje nějaká hrušeň odolná rzi hrušňové? Rez na hrušních se přenáší z jalovců viržinských a jalovců chvojky. Rez hrušková - největší protivník v pěstování hrušní. Snad už každý se setkal se Rzí hrušnovou aniž by věděl , že jde o tuto velmi častou chorobu. Poznámka: Afinita s kdouloní je dobrá.


První příznaky rzi hrušňové můžeme pozorovat na listech u hrušní v průběhu května a června. Obecně odolnější jsou ranější odrůdy. Hruška je plodem stromu hrušeň obecná (Pyrus comunis). Hlavní záludnost rzi spočívá v tom, že napadá nejen hrušně , ale cizopasí ještě na dalších hostitelích, především jalovcích. Má vysokou odolnost vůči strupovitosti.


Chřadnoucí hrušně , jejichž listy jsou posety oranžovými skvrnami. Pokud je napadení silné, hrušně neplodí, při slabší infekci plodí méně, hrušky jsou. Pokud se chystáte vysadit mladé hrušně , zajímejte se o odolnější.


Hrušeň odolná rzi hruškové

Za bezpečnou vzdálenost mezi hrušní a jalovcem je považováno 2metrů, blíže k sobě lze vysadit pouze odolné kultivary. Z hrušní rané odrůdy . Příznaky rzivosti hrušně na listech a posléze i na hruškách přivedou začínajícího. Odolné vůči rzi jsou i některé kultivary hostitelských druhů jalovců např. Juniperus squamata je vůči napadení původce rzi hrušně odolný. Hrušky napadené přímo jsou deformované a prakticky nepoživatelné.


Poradíme vám, jak co nejúčinněji bojovat proti hrušňové rzi a jak jí předcházet. Co ohrožuje naše hrušky ? Boscova, Hardyho, Pařížanka, Lucasova …). HRUŠKA : Jak pěstovat sladké podzimní ovoce a dát si hrušku každý den! Rzi jsou cizopasné houby, které se přiživují na mnohých rostlinách. Stará anglická odrůda výborné máslové chuti, odolná proti nízkým teplotám a . Horní strana listu hrušně.


Výskyt rzi hrušňové (rzivosti) zaznamenal v posledních letech značné rozšíření. Jejím původcem je houba . Bývá pravidelně napadána rzí. Hruška se pěstuje především pro účely vaření a pro výrobu kvašeného nápoje známého jako perry.


Z toho vyplývá vyšší odolnost proti mrazu oproti kdouloni, na druhou stranu nižší tolerance k hladině . Rub listu hrušně - plodnice houby Gymnosporangium sabina zdroj Garten. Zoufalství pěstitelů se upíná v používání chemických postřiků, a v hledání odolných hrušní. Dozrávající hrušky , nepatrné stopy po rzi na okolních listech.


Hrušně - všeobecná charakteristika, sázení, péče, sklizeň, choroby a škůdci hrušní. Výhodou je odolnost vůči nízkým teplotám ve dřevě, výborná afinita .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky