středa 8. ledna 2020

Jarni postrik merunek broskvoni

Pro kvalitní plody broskví je nutný postřik broskvoní proti obávané kadeřavosti ještě před vyrašením listů. Nejlepší jsou měďnaté postřiky, . Jak na kadeřavost broskvoní - jarní postřik broskvoní. Jarní postřik ovocných stromů a kadeřavost broskvoní. Postřik provádíme na všech stromech krom meruněk.


Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu přezimujících. Později, v době rašení pupenů ovocných dřevin, bude nutný ještě jarní postřik. Prvním postřikem, který byste teď měli udělat, je ochrana broskvoní proti kadeřavosti. Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti . Pokud nestihnete poslední možný termín určený pro jarní postřik , už ho.


Podzimní ošetření broskvoní proti kadeřavosti: vaše zkušenosti . Někde jsem četl, že na meruňky se nepoužívá jarní postřik proti čkůdcům,. Jedná se o dvoufázový postřik proti houbovým chorobám, ochraně meruněk proti . Nejčastěji se s ním setkáváme na kmenech a větvích třešní, broskvoní , meruněk , švestek nebo višní. Preventivním opatřením proti klejotoku peckovin je pravidelný postřik stromů 3x ročně, a to v srpnu,. Monilia laxa je blízce příbuzná houbě Monilinia . Vynechání nebo špatné provedení řezu je znatelné především u meruněk a broskvoní , u kterých řez . Při rašení je vhodné použít postřik minerálním .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky