pátek 24. ledna 2020

Jak daleko sázet sazečku

Podle předpovědi už teplota k nule neklesne, a tak nic nebrání jarní výsadbě cibule a česneku. Kdy sázet sazečku cibule? Jak pěstovat ozimou cibuli?


Lze již sázet cibuli ze sazečky ? Jak hluboko sázet cibuli-sazečku, česnek a cibule květin. Sazenice se neprobírají.

Z tohoto výsevu se vyvinou jen malé cibulky, kterým zahradníci říkají sazečky. Ty se příštím rokem z jara sázejí do řádků . Ve třetím řádku sázíte tak, aby cibule (rostlina) lícovala – byla na stejné úrovni . Než začnete se sázením, je třeba si ujasnit, zda budete vysévat a pěstovat cibuli sazečku , anebo si již rovnou z cibule sazečky vypěstujete cibuli . Na záhoně vytvořte řádky – rýhy hluboké přibližně jako délka sazečky. Výhodou pěstování cibule ze sazečky je, že ji nemusíme předpěstovávat.


Pokud ještě stále váháte, jak vlastně hluboko sázet cibuli, sazečku , česnek nebo třeba i cibulky květin, pár cenných rad vám nyní přinášíme. Cibuli pěstujeme trojím způsobem. K sázení si vezměte kolík nebo prostě jen kousek dřívka, do upraveného záhonu stačí udělat dírku (zhruba na prst hluboko) a vsadit vždy jednu .

Rozhodněte, jak budete cibule sázet. V zásadě máte na výběr dvě populární metody pěstování: výsadbu sazečky (malých cibulek) anebo semen cibule. Předtím, než se začneme věnovat sázení cibule, bychom si měli ujasnit, jestli budeme pěstovat cibuli sazečku , anebo jestli . Před výsadbou se doporučuje sazečku cibule namořit proti . Pokud sázíte sazečky ve vlhkém počasí, zaděláváte si na budoucí problémy.


Takže opravdu jen do vyhřáté země. Připravujte si je tak akorát velké, aby se vám dobře sázelo. Bude mu v zemi daleko líp, než při skladování.


I když asi příští týden teplota půdy bude přesahovat °C. Sázím sazečkou a lépe se s ní pracuje, když není . Moje máma říká, že semeno se sází tak hluboko, jak je veliké. Pěstuji vždy ze sazečky (koupím malé cibulky - sadbu), ve II. Vysazuji v březnu či . V březnu až dubnu vysazujeme do půdy cibuli sazečku.


Tradiční osvědčená poloraná odrůda pro pěstování ze sazečky. A jak hluboko, jak daleko od sebe. Naklíčené brambory se sází do půdy teplé až °C.


Půda musí být dobře prokypřená.

U brambor hloubku sázení určuje výška hlízy, tj. Vysévaná cibule se ujme i tam, kde se té ze sazečky nedaří. Pro ty z vás, kteří si rádi pěstují cibuli, nabízíme od poloviny ledna až do vyprodání zásob (cca do konce března) cibuli sazečku , . Jéé holky a co všechno budete sázet ? A taky cibule sazečka. Do volné půdy sázejte rané brambory, květák, zelí a brukve.


Nenechte si rajčata zničit plísní, sázejte je daleko od brambor. Jak daleko od sebe se mají sázet. Pěstovat ji můžeme ze semen a nebo ze sazečky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky