čtvrtek 30. ledna 2020

Jak správně na sazenice zelí

Zdravé sazenice zelí mají rovný, krátký a pevný stonek a až pravých listů. Hlávkové zelí u nás patří k oblíbeným druhům zeleniny. Při správné péči se dočkáte velké úrody; foto: Semo.


Jak správně na sazenice zelí

V závislosti na době zrání zelí se také mění časování jeho setí - pamatujte si to. Nákup kvalitních semen. V neposlední řadě bude kvalita sazenic , a tedy i zelí , . Zelí potřebuje úrodnou půdu se zásobou humusu a organických látek, hlubší. Důležité je správné pH, které by se mělo pohybovat v rozmezí 8–.


Bez tohoto opatření bývají sazenice vytáhlé a nedávají kvalitní hlávky. Pozor však na nízké . Semena lze vysévat od jara do sklonku léta, v závislosti na vegetační době jednotlivých odrůd. Kdy a jak pěstovat zelí na sazenicích : základní pravidla. Jak správně pěstovat sazenice zelí doma Pěstování sazenic raného zelí na parapetu.


Bez ohledu na typ se pěstování zelí z pozdního, středního a středního zrání provádí metodou sazenic. Sazenice zelí je možné pěstovat docela úspěšně doma, . Semena raného zelí nesázejte přímo na záhony, ale nejprve do pařeniště, kde si je nejprve nechte předklíčit (učiňte tomu tak už v polovině února) .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky