úterý 28. ledna 2020

Jarní cibulka pěstování doma

Co se z ní jí, jak ji vybrat a skladovat, poradí Lenka Bačinská. Přidá tip na domácí pěstování a oblíbený recept s jarní cibulkou , kterým je snadná . Pěstovat ji můžeme celoročně venku na záhonu, v květináči na světlém okenním parapetu nebo v truhlíku na balkoně. Zemina pro pěstování.


Taková silnější a aromatičtější obdoba jarního pěstování pažitky. Naťové cibulky vypěstujete snadno a rychle i doma.

Už nyní si ji můžeme zasít - doma za okno, do pařeniště nebo skleníku. Ale pěstovat ji můžete vlastně pořád. Jarní cibulku máte už jistě i vy na svých záhoncích.


Záleží na nadmořské výšce, jak vysoko . Stačí skrojky zeleniny nebo pár stonků bylinek a můžete se pustit do re- pěstování. Je to vlastně stará známá praxe, kdy ponoříte kus rostliny do . Zelené výhonky cibulek stříhejte a přidávejte do jídel. Postupně bude cibulka ztrácet .

Domácí pěstování cibulky za oknem nemusí být pouze užitečné, ale může dokonce plnit o roli okrasnou. Tak jako můžete vidět na následujícím . Jak pěstovat cibuli v zimě doma za oknem? Také už se vám stalo, že vždy, když zasadíte do země na podzim jarní. A vypěstovat krásnou květinu z cibulky je až extrémně jednoduché. V březnu je ten nejlepší čas, kdy vysadit cibuli šalotku a jarní česnek.


Březnová péče o rostliny doma i na zahradě. Není divu, že právě hyacinty patří k nejoblíbenějším jarním květinám. Poměrně jednoduše ho ale můžete vypěstovat i sami z cibulky. Máme-li doma skleněné nádobky určené pro rychlení hyacintů, můžeme je. Pěstování jarních naťových cibulek – Príma receptář.


Zelenina, kterou si můžete opakovaně pěstovat doma sami – cibule, řapíkatý. Není nic jednoduššího, než si vypěstovat svou jarní cibulku. Osvědčený způsob jak si doma pěstovat jarní cibulku - výsledky mile překvapí!


Nápady a Tipy - Vychytávkov. Zbytky pórku nebo jarní cibulky už také nemusíte vyhazovat do koše. Stonky s kořínky ponořte do vody a hlídejte je.

Jakmile se začnou rozrůstat . Užitečné rady a tipy, jak si česnek pěstovat i doma v bytě! Jarní druhy česneku můžete vysazovat od března do května. Cibulky chraňte před mrazem a skladujte je v dobře ventilované místnosti. Hodí se také pro pěstování v květináči.


Z jedné cibulky během vegetace vyroste „hnízdo“ drobnějších cibulí. Cibuli si můžeme celou zimu rychlit i doma za oknem, kvalita natě však není tak. Sází se na jaře, ale tyto cibulky se sklízely už nyní. Pokud vám jde o zelené výhony, zasaďte si velkou cibuli do květináče a pěstujte jí doma už teď.


Ta vaše jarní cibulka se seje (ne sází) v srpnu, např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky