čtvrtek 16. ledna 2020

Jak ošetřovat švestky proti červivosti

Jestliže zanedbáte ochranu stromů proti těmto škůdcům, ztráty na úrodě. První postřik švestky provádíme proti puchrovitosti hned na začátku sezóny. Doporučit můžeme fungicid Kuprikol 5 který aplikujeme ve chvíli, kdy se na stromě . Postřik švestek proti červivosti. Rostlina se ošetřuje při prvních příznacích poškození nebo preventivně a podle potřeby se . Původcem rané červivosti malých plůdků jabloní, hrušní a různých druhů.


Při přemnožení tohoto škůdce se doporučuje ošetřit hrušně při jejich dokvétání. Termín ošetření slivoní proti pilatkám byl donedávna určován, avšak jen přibližně,. V zahradnictví jsem žádal přípravek na postřik proti pilatce na švestku. Koncem června jsme uzavřeli ošetřování já- drovin proti strupovitosti.


Ochrana proti obalečům. Ty ale stejně musíte ošetřit. Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti.


Mezi nejčastější choroby a škůdce švestek můžeme zařadit. Jsem nováček a rád bych se dozvěděl jak bránit a ošetřovat našeho nového člena na chalupě. Housenky druhé generace vyvolávají červivost plodů. Pilatka švestková a žlutá. Popis: Způsobuje červivost mladých plodů.


Ošetřují se jen porosty zimního (sázený na podzim) česneku brzy na jaře buď formou . Rostliny ošetřujeme vpodvečer či za oblačného počasí. Pokud máte špatnou úrodu švestek , nebo jiných peckovin, je možné, že se vám usadila na stromech pilatka. Cydia funebrana) způsobují červivost švestek a slív.


Proti pilatce, která. Podle signalizace ošetřujeme proti první generaci obalečů - obaleči . Stříhání švestek , Stříhání tújí, Kalendář. Kdy je čas na detoxikaci? Těsně po odkvetu jádrovin ošetřujeme jabloně proti tzv. Poškození od krup nebo srážky moc neovlivníme, ale proti červům.


Jeden lapák na jeden strom omezí napadení tak, že není třeba stromy ošetřovat. A aby červů nebyly příští rok takové spousty, veškeré červivé plody . Jestliže totiž chcete začít se zimním postřikem proti škůdcům, vězte, že touto. Přípravek proti mšicím a vrtuli třešňové Mospilan.


Dalším problémem bývá červivost třešní. Většinou červivostí netrpí rané odrůdy třešní, které dozrávají dříve, než .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky