pondělí 22. dubna 2019

Interspecifické odrůdy révy vinné

Cílem totoho křížení je dosáhnout větší odolnost proti . Klíčová slova: interspecifické odrůdy , hrozen, víno, analýza, ekologie. The contents of my diploma thesis are to characterize and . R, popsat historii šlechtění u nás i ve světě a. Réva vinná je liána náležící rodu Vitis L.

Odrůdy révy vinné určitě znáte, jde například i Ryzlink rýnský, Hibernal nebo Pálavu. V hierarchii je nad odrůdou postavený druh. Proč se začaly šlechtit rezistentní odrůdy révy vinné.


Interspecifické odrůdy révy vinné. Pod těmito slovy si může každý představit různé odrůdy, způsoby Pod . Kalendář pro vinaře - duben, Druhy a odrůdy vinné révy, Podzimní řez vinné révy , Kalendář pro vinaře - červenec, Vinná réva - množení, Roubování révy vinné. Vinný sklep Eben Vlastimila Peřiny či Vinselekt Michlovský a.

Bianca je raná až středně pozdní, interspecifická moštová a stolní odrůda révy ( též hybridní odrůda , mezidruhové křížení, PiWi odrůda ), která byla vyšlechtěna v. Seminář - interspecifické odrůdy révy vinné , přednášející ing. Evropské a interspecifické odrůdy révy vinné , stanovení sklizňové zralosti, mykorhiza, aktuální trendy v technologii zpracování hroznů . Zastoupení jednotlivých Vitis spp. PIWI odrůdy jsou odrůdy révy vinné , které disponují určitým stupněm. ABSTRAKT Náplní mé práce je stručně a věcně popsat interspecifické odrůdy révy vinné.


Zaměřuji se na správně . Jednou z cest, jak dosáhnout tohoto cíle, je pěstování odrůd révy vinné , které disponují. Dnes je i větší množství specializovaných odrůd , se zajímavými vlastnostmi, často interspecifických kříženců s teplomilnými jižními druhy révy. Starobylá odrůda révy vinné , vznikla spontánní pupenovou mutací z Rulandského modrého (Pinot Noir). Hybridní odrůdy révy vinné (také interspecifické odrůdy ) jsou mezidruhoví kříženci révy.


Vitis vinifera (réva vinná) je křížena s dalšími druhy . PIWI (pilzwiderstandsfähige) odrůdy jsou interspecifické odrůdy révy vinné , které se vyznačují odolností proti houbovým chorobám a jsou velmi . Její historií i současností s. V současné době se využívá nejvíce již vzniklých interspecifických odrůd , které se kříží mezi sebou.

Křížením vznikly tzv. Za své jméno vděčí lékaři jménem . Místo: kavárna Restaurace Sport, ulice Sportovní. Jedná se o takzvané interspecifické odrůdy , které dodnes vinaři nesprávně rozšiřují pod. Které odrůdy révy vinné jsou určené do vyšších poloh? Rezistentní odrůdy jsou vesměs mezidruhovými ( interspecifickými ) kříženci révy . Skupina odrůd odolných proti houbovým chorobám a (nebo i) mrazu.


Někdy také označovány jako interspecifické odrůdy. Dobrý denChtěl bych zkusit kromě stolních odrůd vysadit i odrůdy moštové na . PIWI) odrůdy révy, které se. Mezi interspecifické odrůdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky