čtvrtek 18. dubna 2019

Jak pěstovat santpaulii

V poslední době oblíbená v domácnostech, kde se vyskytuje velké množství hybridů a kultivarů v mnoha barevných i . Z původní modré, růžové a bílé barvy se časem šlechtitelům podařilo vypěstovat více jak dvanáct tisíc kultivarů v mnoha barevných kombinacích . Africká fialka, santpaulia , usambarská fialka. Oblíbená pokojová rostlina pěstovaná v tisících kultivarech lišících se barvou a tvarem květů i listů, . Jelikož jsou samčí rostliny výnosnější, pěstují se více. Abychom si na nich mohli pochutnávat, musíme chřest pěstovat specifickým.

Puvodní pěstované druhy jsou Anthurium andreanum a A. Pochutnat si na exotickém ovoci a poté jeho semena zasadit do květináče, to je dvojnásobná radost. Těšíme se, jak rostlinka vyklíčí a vyroste. To je asi hlavní důvo proč nejsou zdaleka tak běžně pěstované , i když jsou asi hezčí, než santpaulie.


Ale to je věc názoru, aby mě pěstitelé santpaulií nechtěli . Vadilo mi, že snadno odspoda uhnijí při kontaktu s půdou, tak jsem vyvařila hrnec . Santpaulii zaléváme měkkou, odstátou vodou. Pěstujeme je samostatně vysazené v květináči, sesazené do misek nebo více květináčů.

Rostliny, které pěstuji. Zde najdete seznam všech rostlinek, které pěstuji v bytě a na balkoně. Sansevieria trifasciata „Hahnii.


Hlíza se zasadí asi do poloviny do substrátu, vršek nesmí být . Všechny níže uvedené rostlinky si můžeme sice vypěstovat ze semínek,. Já jsem si ty potfory přinesla na santpaulii a zlikvidovala jsem si všechny . Botanická zahrada Praha. Nepříliš náročná na pěstování. Nenáročný na polohu pěstování , náročný na zpusob řezu. U nás pěstované rostliny jsou hybridy pocházející z různých křížení.


Rozlišujeme drobnokvěté odrůdy (velmi bohatě kvetou) a novější . Denivka - Hemerocallis hybrida Návod na pěstování denivek: - denivka nemá. Přečtěte si, jak pěstovat kávovník ve vašem pokoji. Kde sehnat semena a jak je zasadit. A v neposlední řadě - co dělat, když se něco pokazí?


Pěstováním afrických fialek a příbuzných rostlin se v rámci Českého zahrádkářského svazu zabývá specializovaná . Pěstování semenáčků: Závěrečné hnojení vyzrávajících rostlin.

Zelinářství: Hnojivá závlaha.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky