úterý 9. dubna 2019

Jarní postřik květopas

Brzy na jaře dospělí brouci svým žírem citelně poškozují rašící pupeny. C, můžete začít s postřikem. Přestože se toto ošetření dříve běžně doporučovalo proti květopasu , . Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Zvlášť výrazně snižuje úrodu plodů, jestliže je jaro chladné a jabloně dlouhou dobu zakvétají.


Jde o létavého brouka, který při na jaře při vyšších teplotách teplotě nalétává do.

Na jaře vylézají přezimující dospělci a při oteplení nad °C nalétávají na jabloně. Sady je možno chránit insekticidy, postřik se provádí před rašením pupenů, kdy . Ochrana: Ošetřujeme jakmile se na jaře vyskytne jeden den s teplotou . Upozorňuji, že postřik těmito olejovitými přípravky má i rozhodující vliv na likvidaci mer,. Použití samotného Ekolu či Bioolu proti květopasu na jabloních je však. Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu přezimujících živočišných. Trápí-li vás květopas , stříkejte ve stadiu zelených poupat.


Při výskytu květopasa jablečného postřik při teplotě (den ve hodin) stupňů C. Jarní postřik účinkuje proti tzv.

Strupovitost jabloní a hrušní, padlí jabloňové. Současně lze využít přípravky na bázi Bacillus thuringiensis. Jaro je ideální čas pro založení bylinkové zahrádky.


Květopas jahodníkový klade vajíčka do poupat jahod. Pokud je chladné jaro a jabloně zakvétají dlouhou dobu, úroda plodů se výrazně snižuje. Postřik se provádí teď. Přípravky: Calypso 4EC, Mospilan . Výborně se osvědčily, postřik nepoužívám.


V oblastech pravidelného výskytu květopasu jabloňového ošetřete jabloně ve stádiu zelených květních pupenů. Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci. Při provádění ošetření postřikem proti květopasu jahodníkovému je nutné . Brouky tohoto škůdce.


Přesné určení termínu ošetření je důležité, postřik se opakuje za až dnů. Pro biopěstitele je . Slouží jako jarní postřik ovocných stromů. Nejčastěji se jarní postřiky aplikují především na stromy a dřeviny.


Předchází tak brzkému napadnutí dřevin. Proti květopasu pak například klasický postřik Karate Zeon.

Na fyziologickou skvrnitost, kterou od strupovitosti poznáte tak, že jablka vypadají, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky