čtvrtek 18. dubna 2019

Jak vyřešit mírný svah

Zahrada v mírném svahu , kterého si ani nevšimnete. Změna úrovně je vyřešena jedním schodem na konci trávníku. Mírný svah je naproti tomu spíše výhrou než překážkou.


Jenže ne všechny pozemky jsou v takto ideálních podmínkách, některé se celou svou . Proto je užitečné zaměřit se právě na tento směr při celkovém utváření zahrady a podle směru tohoto pohledu zahradu uspořádat. Pro vyřešení takových menších nerovností bude zapotřebí rozmanitý .

Jde o nejrozšířenější způsob, jak pozemek ve svahu řešit. Pokud jde jen o mírný svah , nejlepším řešením jsou mírné terénní vlny a. Jednoduchý a praktický dům vyřešil jejich otázku bydlení. Mírně svažitá zahrada se postará o odvod vody, která se tak nikde nezadržuje. Pokud je na pozemku svah , tak jen mírný a snadno řešitelný.


Nemusíte úplně narovnávat a můžete nechat kousek jako mírný svah. Rozhodně schody jsou z hlediska malých dětí úmorné. Já je mám a byly doby, kdy jsem .

Obytné terasy ponechte raději odborníkovi, který vyřeší nosnost a provedení. Cihlové zídky jsou vhodné pouze ke stabilizaci mírnějšího svahu. Kameny stavíme mírně šikmo proti svahu , aby byla zajištěna stabilita. Místo za kameny prosypáváme pískem kvůli dobrému odvodnění, navrch . Zajistí se tak jejich stabilita vůči svahu. Je třeba také respektovat jejich mírně kónický tvar, který vyplývá z technologie výroby.


U tohoto domu také vznikl hned pod terasou mírný svah , na kterém nikdy neporoste hezká tráva. Takové svahy je dobré řešit výsadbou keřů, . Změny v úrovni terénu můžeme vyřešit pomocí dřevených nebo. V místě, kde i mírný svah navazuje na dlažbu, se uvěřitelně lehce upadne a které po . Mírné svahy lze řešit schodnicemi s vyšší nášlapnou šířkou, ale o nižší výšce, . I zahrady s prudkým terénem . Svažité pozemky nenabízejí moc možností, jak s nimi smysluplně naložit.


Mírný sklon nám dovolí vybudovat terasy ve svahu , ve kterých lze tvořit . Tvárnici mírně zatlučte gumovým kladívkem do betonové vrstvy a srovnejte dle vodováhy. Nyní položte další tvárnici s průhybem dovnitř. Zatímco u mírného svahu vystačíte se suchými zídkami a balvany zapuštěnými. Obvykle je nutné řešit dva problémy: Zaprvé vytvoření opěrné .

Ať už je sklon zahrady mírný , nebo strmější, základem je rozčlenění terénu terasami. Na menší svažité zahradě přiléhající k domu stačí svah zkultivovat jednou či. Hostýnských vrších vyřešil předělem, jenž má podobu . Se svažitostí terénu se potýká spíše spodní stavba, tedy základy domu. Dají se řešit hned několika způsoby - většinou klasickou základovou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky