čtvrtek 25. dubna 2019

Jahody rujána

JAHODNÍK MĚSÍČNÍ RUJANA. Ze semen se pěstují takzvané měsíční jahody. Starší odrůda Rujana plodí celý rok, její plody jsou voňavé a sladké skoro jako plané lesní . Stále rodiaca odroda mesačnej jahody RUJANA má žiarivo červenú farbu a na povrchu je obsiata žltými semiačkami. Dužina je veľmi aromatická, šťavnatá a. Bohatě kvetoucí odrůda se silnou násadou drobných červených aromatických plodů velikosti lesních jaho kvete už prvním rokem, .

Jahodník měsíční Rujana. Původ: Německo, u nás v . Semínka vyséváme na povrch zeminy, jen mírně zapravíme neboť světlo urychluje klíčení. V další části videa vidíme.


Latinský název: Fragaria Vesca ´ Rujana ´. Zbierajú sa červené drobné jahody , už prvým rokom a po celú sezónu od júna do prvých. Cena: 13- Kč s DPH. Měsíční jahody Rujana. Fragaria vesca Rujana , alpinské jahody , vždykvetoucí, alpské jahody ,.

Mezi nejznámější odrůdy patří Rujana. Tento druh měsíčních jahod je nejvíce podobný právě lesním jahodám. Poněkud netradiční jsou jahody se žlutými plody. Starší je odrůda Rujana , vůní i plody připomíná lesní jahody , ale jsou o něco větší. Plody se sklízí od června do prvních mrazů.


Zdroj pinu vysnenazahrada. RUJANA - měsíční jahodník - osivo stáleplodícího jahodníku. Mám semena měsíční jahody Rujana na netu jsou ale protichůdné informace. Někde se píše že začít teď v únoru a to dát na trochu substrátu . Ideální na balkon jsou měsíční jahody.


Větší plody mají odrůdy Rujana a Temptation. Nejznámější odrůdou je ' Rujana ', jejíž plody . Také se v posledních . Stále rodící odrůda měsíční jahody RUJANA má zářivě červenou barvu a na povrchu je osetá žlutými semínky. Celkovo jahodík Rujana dosahuje výšku - cm.


Ako pestovať jahody zo semien?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky