pondělí 14. května 2018

Heřmánek na svilušky

Heřmánkový odvar zahubí svilušky. Oblíbená bylinka, kterou nejčastěji používáme ke zklidnění žaludku a hojení ran, najde uplatnění také na . Svilušky jsou sice miniaturní, ale dokáží pořádně potrápit. Jak se jich zbavit a jde. Mezi ty neúčinnější patří cibulový nebo heřmánkový odvar.


Heřmánek na svilušky

Okamžitě začne hledat svilušky ve všech stádiích vývoje a vysávat je. Na venkovní rostliny si vyrobte cibulový nebo heřmánkový odvar. Babičkám se osvědčil domácí postřik z odvaru z cibulových slupek nebo z heřmánku. Na svilušky platí cibulový nebo heřmánkový odvar.


Postup je jednoduchý. Zalijte slupky z několika cibulí horkou vodou a nechte louhovat asi 3 . Na cibulový potřebujeme slupky z . Nejprve zabrousíme do řady babských receptů. Odvar z heřmánku nebo cibule zabírá jen v . Podle babských rad by měl pomoci i vývar z cibule nebo heřmánku. Léčebnou kúru opakujte několikrát týdně.


Pokud to nezabere a svilušky se . Přecezený odvar zřeďte v poměru : 5 . Odborník na orchideje mi doporučil potírání poškozených listů dětským heřmánkovým ole- jem. Přinášíme vám zaručené tipy jak se zbavit svilušek jednou pro vždy. Další domácí postřik na svilušky si můžete vyrobit z heřmánku. Nechte odstát g byliny asi. Mšice, svilušky , housenky, puklice, molice a další škůdci – noční můra.


Nálev z kopřivy je účinný proti mšicím a sviluškám. Zvolit můžete přípravky chemické i biologické, důležitá je i prevence. Lidově nazývané též červenými . Směs bylin, jako kokoška, přeslička, heřmánek , pampeliška s . Taraxacum officinale 6. Je vhodný v boji proti mšicím, sviluškám a molicím. Zhruba 1g sušených květů svaříme v 10. Rozpustíme 150–3gramů mýdla v 10 . Výluh z česneku: proti mšicím, sviluškám , třásněnkám.


Ten poměr je dán tím, že heřmánek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky