úterý 15. května 2018

Jak proti cervivosti tresni

Nejjednodušší je ale vybrat si odrůdy třešní , které jsou proti červivosti odolné. O tom, jak kvalitní letos budete mít úrodu třešní , se částečně . Původcem rané červivosti malých plůdků jabloní, hrušní a různých druhů slivoní jsou larvy pilatek. U třešní a višní působí červivost plodů larvy mouchy vrtule třešňové. Postřik proti vajíčkům a larvám se provádí až dní od zachycení prvních vrtulí na lapače, a jestliže nejvyšší . Pěstování třešní : volba odrůdy, ochrana před červivostí a moniliózou.


Vlhké polohy a vysoká hladina spodní vody snižují odolnost proti mrazům a. Na stromě nepůsobí určitě celou. Jak to ovšem poznáte? Jakési přírodní zmírnění celkové červivosti třešní existuje. Spočívá zejména v péči o . Jedná se o nejzávažnějšího a nejrozšířenějšího škůdce třešní. Ošetření proti dospělým mouchám se doporučuje přibližně sedmý až osmý . Má každoročně hojnost velkých šťavnatých tmavěrudých plodů.


Ale často jsou červivé. Raně zrající odrůdy napadení vrtulí zpravidla unikají. Třešně jsou cizosprašné, musíme mít na zahradě nebo v její blízkosti alespoň . Přípravek proti mšicím a vrtuli třešňové Mospilan.


Dalším problémem bývá červivost třešní. Většinou červivostí netrpí rané odrůdy třešní , které dozrávají dříve, než . Všeobecně známý původce červivosti třešní a višní. Poradíme, jak ochránit třeště proti červům.


Sice vám pár třešní sezobou, ale především vás zbaví červů. Na listech třešní a višní vznikají vínové až hnědé skvrny, které se v průběhu vegetačního. Pouští se do třešní a višní. Ted uz bych udelala co ta kolegyne, ze to dala do slivovice a dela si griotku.


A kazdou tresni i visni . Budu stříkat proti červivosti třešní posledním zbytkem Calypsa, tak je. Popis škůdce: Molice – drobný savý hmyz bílé barvy vyskytující se na rostlinách s plochými přisedlými larvami, které. Itará vám poradí, jak používat asi druhů korení a bylinck. Proti červivosti plodů jádrovin, kterou způsobuje pilatka jablečná, a plodů slivoní, které napadá pilatka.


Na odrůdy náchylné na padlí je dobré nasadit přípravek Discus, který je vhodný jak na strupovitost, tak na padlí. Naše třešně nejsou stříkané žádným postřikem proti červivosti. V sadech jsou různé stromy s různými plody více druhů, hodí se jak k okamžité konzumaci, tak . Svou zářivě žlutou barvou lákají škůdce.


Původní česká raná odrůda třešní – srdcovka. Jako raná třešeň netrpí červivostí. Odolnost proti chorobám dobrá.

Jak proti cervivosti tresni

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky