úterý 29. května 2018

Jak na cesnek pred vysadbou

Pro moření česneku před výsadbou se nejčastěji používali dva přípravky ( Proč minulý čas? Vysvětlení níže ):. Protože se spóry těchto hub mohou nacházet i na sadbě, je třeba před výsadbou stroužky česneku namořit.


Buď moříte celé palice už cca měsíc před výsadbou , nebo jednotlivé stroužky asi den předem. Dříve se k moření používal přípravek Sulka, ten už se ale nevyrábí . K výsadbě použijeme pouze velké a zdravé obvodové stroužky. Zelené hnojení je vhodné posekat a zaorává se asi měsíce před výsadbou česneku.


Jestliže se rozhodneme česnek vysadit . Abyste sklidili krásné paličky česneku , je třeba tu správnou sadbu vložit na správné místo ve správný čas. A před výsadbou se vyplatí stroužky . Zdravy-cesnek-souprava . A třetím důležitým faktorem je moření česneku před výsadbou. Není proto divu, že mnoho lidí v poslední době preferuje vlastní výsadbu před koupí v obchodě. Domácky vypěstovaný česnek je totiž . Moření česneku před výsadbou. A rovnou si kupte i mořidlo.


Sadba není zrovna levná a moření je pojistka, že stroužky v zemi neshnijí – česnek . Důležitá je především správná sadba a výsadba i sklizeň v ten. Sázejí se jednotlivé stroužky, na které palici česneku rozeberete. Přípravek na moření česneku. Sází se podpučím (ploškou, kterou byly přichyceny ke spodní části cibule) dolů, špičkou nahoru.


Pranostiky: Česnek se má sázet den před. Hnojení před sázením česneku. Rok před výsadbou česneku , můžete pole pohnojit kravským hnojem. Nesmíte však sázet česnek v ten samý rok, kdy půdu hnojíte . Poněkud ironicky zní doporučení sázet česnek den před zamrznutím, ale v jádru je velmi pravdivé.


Určitě při volbě termínu výsadby česneku víc . Kdo používal ROVRAL, místo něj krátce před výsadbou namočit česnek na 1-hodiny do obyčejné vody. Sulka při delším moření česnek poškozuje. Závlaha česneku - Je-li před výsadbou sucho nesmíme zapomenout česnek po výsadbě zalít. Během května až června má česnek zvýšené nároky na závlahu.


Sulka (postup viz návod na lahvi, jednoduché). Sázet co nejpozději před zámrazem, tedy teď. Sadbu česneku doporučujeme mořením ošetřit těsně před výsadbou. Sadba, která je zdravá, prostá vlnovníka česnekového, je pro výsadbu vhodnější.


Ošetření sadby mořením. Je vhodné vysazovat stroužky přibližně stejné velikosti. Sulka se používá proti háďátku zhoubnému,. Podzimní výsadba česneku by se měla nechat až na chladnější dny, kdy. Výsadba : Česnek se často stává obětí háďátek (drobní hlísti) a houbových chorob.


Proto je vhodné před výsadbou jej mořit (například Sulka). Výsaba se provádí později, než cibuloviny. Výsadbu provádějte v době, kdy již začínají první mrazíky a . Těsně před výsadbou provedeme hnojení hnojivem NPK. Pro náročné pak v části hnojení. Sázení provádíme ručně, kdy provedeme rýhu do pozemku min.


Před vlastní výsadbou rozdružte cibule česneku na stroužky. I oloupané stroužky je možné bez problémů vysazovat, úmyslně loupat stroužky .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky