úterý 8. května 2018

Jak sadit meruňky

A to jako čtvrtkmen s volně rostoucí korunou a terminálem nebo jakjo . Stromky meruněk můžeme vysazovat v podzimním období i na jaře. Vzhledem k tomu, že podzim již minul, zaměříme se na jarní výsadbu meruněk. Jaký druh meruňky zvolíte? Jak a kdy strom zasadit ?

Pokud se rozhodnete meruňky zasadit na jaře, je nutný řez, pokud sázíte na podzim, pak řez nechte na jaro. Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví, včetně výběru odrůdy, výsadby, péče o ovocné stromy a také boje se škůdci a chorobami. Na konci jara nebo na začátku léta, ale co se týče hnojiva, tak to nevim!


Jarní řez meruněk - od výsadby do plné plodnosti (1. díl) - Duration: 24:27. Regia Praha jsme pro vás připravili názornou ukázku podzimního sázení ovocných stromků - v našem případě. Taky bych řekl, že pro výsadbu meruňky je optimální doba.


Zejména, pokud se má oteplit.

Budete-li ji sázet na stejné místo, vykopejte pařez . Sadba meruňky na jaře. Ano, meruňku je možné zasadit na jaře, ale máte už nejvyšší čas. Ostříhejte z ní zaschlé . Nejprve z pecky odstraňte zbývající dužninu. Je to důležité pro zabránění tvorby plísní. Existují tři způsoby, jak zasadit meruňkovou pecku: pecka necháte tak, jak.


Kontejnerované stromky je možné sázet běhen vegetace, téměř kdykoliv, tím se prodlouží výrazně možnosti pořídit si na zahrádku meruňku. Na jaře rovněž hrozí. Při výsadbě je důležité zasadit stromek do správné hloubky.


Pokud se při kopání objeví spodní voda, nebude se meruňce na tomto místě nikdy dařit. Vhodnější bude ji zasadit do velkého kontejneru. Chtěla bych do zahrady zasadit meruňku a stolní hrozny bílé.


Zahradu máme v Brně, situovanou na JZ, půda je hlinitopísčitá, v nižších vrstvách jíl. Meruňky na rozdíl od .

Například jsem ale nikde nenašel, jak připravit půdu před vysazením - jaké hnojivo a kolik dát do jámy, kde se vysadí meruňka. Z meruňky se radujete tři čtyři roky a libujete si, jak se úroda rok od roku zvyšuje. Další jaro však přijde šok. Strom s nasazenými plody svěsí listy a . Navíc mají meruňky a broskvoně vyšší nároky na teplo, takže by mohly umrznout. To jaký ovocný strom zvolíte, ovlivňuje dále několik faktorů.


Ovocné stromy: Sázení je umění aneb zása které se vyplatí dodržet. Za nejcitlivější pak platí broskvoně a meruňky , které se vyplatí sázet . Jsou to mimořádně teplomilné stromy. Chloubou každé zahrady by měly být i peckoviny čili ovocné stromy nesoucí rajské plody, jako jsou třešně, višně, meruňky , švestky či broskve.


Stromy je vhodné před výsadbou namočit na noc do vody. Některé druhy stromů, například meruňky , je možné a mnohdy i vhodné zasadit na jaře, během března a dubna. Ale stromy z podzimní .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky