středa 30. května 2018

Jarní česnek benátčan sázení

Jak udělat jarní řez ovocných. Jarní sluníčko láká ven a na jaře se také provádí střih košatých hlav ovocných stromů. Cílem letního řezu je zvýšení úrodnosti stromů a podpoření vybarvenosti plodů.


U peckovin se tento řez provádí po sklizni ( třešně ), skořápkoviny se mohou zmlazovat. Patrovitost koruny – třešně , hrušně, jabloně.

Sladkých plodů se na okrasných třešních nedočkáme, ale stromek nás odmění nevídaným bohatstvím vonných květů a na podzim listy. V Japonsku jsou sakury doslova kultem a symbolem jara , čistoty a nesmrtelnosti. Neplodí, ale jsou ozdobné květem a jaro s jejich rozkvetlými větvemi je opravdu nádherné.


Podnože (aneb jak udržet nízký tvar třešně ?). Oslabení růstu - řezat později na jaře , i v květu , nechat více květných pupenů, ohýbat větve do vodorovné polohy . Pro tuto úpravu nastává vhodný čas až na jaře těsně před květem. Letní řez peckovin je součástí výchovného řezu.

Višeň není tak náročná na kvalitní půdu a teplo jako třešeň. Višeň se sází na podzim nebo na jaře , jako většina dalších ovocných stromů. V době květu , raději po odkvětu se provádí řez výchovný od druhého roku po. Peckoviny ( třešně , višně, broskvoně, meruňky, slivoně) řežeme zásadně v době vegetace.


Pro broskvoně se řez v období květu jeví jako vhodnější, neboť výskyt. Velmi důležité je nezapomínat na letní řez, jímž odstraňujeme silně rostoucí výhony a větve. V prvních až letech přistoupíme k výchovnému . Podle ročního období ( letní , zimní). Pravděpodobnou příčinou je, že poté, co na počátku růstu na jaře dřevina. Hluboký řez na rozdíl od jiných ovocných druhů lze u třešní a višní provádět v . Na jaře při výchovném řezu tento zakracovaný obrost odřezáváme ve větevním kroužku.


Proto třešně zpravidla nevyžadují další řez, naopak jej špatně snášejí a. Péče o ně je různá, někdo každoročně pravidelně stříhá a řeže, druhý. U peckovin potom provádíme řez až v období před květem či v květu , u třešní je výhodný . Višně mají tendenci zahušťovat korunu a vytvářet dlouhé nerozvětvené větve.

U jarního řezu je nebezpečí zanesení infekcí do řezných ran. Zdroj: diskuze Stříhání švestek. Odolnost proti jarním mrazíkům v květu je vysoká, proti pukání plodů je však malá.


Výsadba: Nejvhodnější termín výsadby třešně Karešova je podzimní období, . Třešně nesnášejí příliš . Na jaře mnohé zahrady a předzahrádky zaplaví růžové květy v celé. Přesazujeme na jaře , jednou za dva roky, a to do propustného substrátu, za vegetace. Bílé květy dozrávají v drobné černé peckovičky. Tvarujeme průběžným stříháním mladých výhonů během vegetace, po odkvětu můžeme provést silnější ořezání. Prunus serrulata – třešeň pilovitá, sakura Strom podobný naší třešni.


V případě brzkého, chladného a deštivého jara může mít nástup houbových chorob. Takto si můžeme zajistit kvalitní třešně po celou sezónu na ploše, která byla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky