čtvrtek 10. října 2019

Jak pěstovat hlívu ústřičnou

Z hlívy ústřičné se dá v kuchyni připravit téměř cokoliv. Navíc je tahle houba i velmi zdravá. Tak proč si ji nevypěstovat doma.


Máte rádi hlívu ústřičnou ? Je nejen chutná, ale také zdravá. Jenže kvalita hub z obchodů bývá kolísavá.

Přitom není vůbec těžké si vynikající . Výše: Mladé plodnice hlívy ústřičné. Houby na rozdíl od rostlin nezískávají energii potřebnou pro svůj růst fotosyntézou ze slunečního svitu, ale z mrtvé či živé . Sláma obsahuje všechny potřebné živiny pro růst podhoubí hlívy ústřičné a pro zdárný vývoj plodnic. Hlíva ústřičná má skvělou, výrazně . Proč pěstovat hlívu ústřičnou ? V posledních letech se zvýšila komerční produkce hlívy ústřičné. Celková produkce těchto hub po celém světě . Z volné přírody máme vysledováno, že houby rostou .

Jak pěstovat hlívu ústřičnou ? Koukněte se na našem domácím videu, jak na to pomocí kolíčkové sadby. My si dnes povíme s paní Ludmilou Duškovou, jak se hlíva pěstuje. K pěstování potřebujeme řezanou slámu.


Pěstování žampionů a hlívy ústřičné. Nejlepší způsob jak mít ve své kuchyni naprosto čerstvé žampiony a hlívu je vypěstovat si svoje vlastní a před vařením . Hlívu je možno pěstovat jak extenzivně, tak i intenzivně. Intenzivním způsobem ji pěstujeme na slámě v pytlích, extenzivně na špalcích listnatých dřevin venku. Výroba a prodej sadby hlívy ústřičné pro pěstování na dřevě a slámě. Na pařezu, na špalku, na slámě, či na substrátu.


To jsou možnosti, jak si vypěstovat vlastní houbu, úžasnou hlívu ústřičnou. Její konzumace příznivě ovlivňuje . Vypěstujte si hlívu ústřičnou doma. Jak zajistit bohatou úrodu zdravých a chutných hub?


Vzhledem k tomu, že hlíva ústřičná je podzimní houba a plodnice se vytvářejí při poklesu teplot . Pojďte se přesvědčit, že hlívu si doma zvládnete vypěstovat i vy!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky